5. Çocuk Dostları Kongresi

Kongrede, çocuk sağlığı ve hastalıkları geniş bir perspektifle ele alınıyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi çatısı altında, Çocuk Dostları Derneği bünyesinde Ümraniye ile Okmeydanı eğitim ve araştırma hastaneleri işbirliğiyle düzenlenen '5. Çocuk Dostları Kongresi'nde çocuk sağlığı ve hastalıkları masaya yatırılıyor.

Aile hekimlerine yönelik çocuk sağlığı konularının da yer aldığı kongrede, konferanslar, paneller ve uydu sempozyumlarının yanında güncel bilgileri paylaşma ve tartışma olanağı sağlayan kurslar da bulunuyor. Ayrıca, kongrede çocuk sağlığını ileriye taşıma yolunda hemşirelere yönelik pediatri hemşirelik esasları ele alınacak ve uygulamalarını gerçekleştirilecek.

Kongre başkanlarından Prof. Dr. Ozan Kaya, hem katılımcı hem de sunum için yoğun ilgi olduğunu belirterek, 'Bizlerle aynı heyecanı paylaştıkları ve asistanlarına bildiri sunmak için verdikleri desteklerden dolayı hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'e ve bu kongrenin mutfağında birlikte çalıştığımız herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Çocuk Dostları Derneği Başkanı Ali Bülbül ise geleceğin çocuklara ait olduğunu ve kimsenin bu dünyada kalıcı olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

'Daha sağlıklı gelecek nesiller için uğraşan ve bilimsel bir platformda katkıda bulunan herkese günümüz ve geleceğimiz çocukları adına şükranlarımızı sunmak isterim. Çocuk Dostları Derneğinin ana amacı Sağlık Bilimleri Üniversitesi çatısı altında İstanbul'da bulunan 18 eğitim ve araştırma hastanesinin çocuk kliniklerini bir çatı altında toplamak ve birlikteliği sağlamak ve bilimsel platformda ilerlemektir.'

İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da İstanbul'da her yıl yaklaşık 250 bin doğum olduğunu dile getirerek, '3,5 milyon 15 yaş altı çocuk nüfusumuz var. 3,5 milyon demek aslında bir şehir demek. İstanbul bir megapol ve dünyadaki 124 ülkeden daha büyük bir şehir. 3,5 milyon çocuğa bakan sizlerle gurur duyuyor ve tebrik ediyorum.'değerlendirmesini yaptı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sadrettin Pençe ise üniversitenin yurt içindeki ve yurt dışındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Pençe, katılımcılardan üniversitenin yeni oluşturulan akademik kadrolarını başvurmalarını da istedi.

Otistik Buğra Çankır'ın piyano dinletisi sunduğu kongre, yarın da çeşitli oturumlarla devam edecek.
Kaynak: AA