30 Yıldır Yatağa Bağımlı Oğluna Bakıyor

Trabzon'da 75 yaşındaki Hatice Bayraktar, 30 yıldır beyin küçülmesi nedeniyle yatağa bağımlı oğluna çocuk gibi bakıyor Bayraktar: 'Evladımı gücüm yeten kadar bakmaya devam edeceğim' 'Mahmut'un bakımı zor. Banyoya getiririm, temizlerim. Belden aşağısını her gün yıkarım. Bezini değiştiririm, yediririm, sonra üstünü örter, yatırırım'

HAKAN YOLOĞLU - Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan atice Bayraktar, 30 yıldır beyin küçülmesinden ötürü yatağa bağımlı olan oğlu Mahmut Bayraktar'a çocuk gibi bakıyor.

İlçenin Hacıkasım Mahallesi'nde oturan Bayraktar (75), eşinin 18 yıl önce yaşamını kaybetmesi üzerine oğlunun bakımının zorlaştığını söyledi.

-'Gücüm yetene kadar bakmaya devam edeceğim'

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşının ilerlemesiyle oğlunun bakımında güçlük çektiğini vurgulayarak, 'Evladımı gücüm yetene kadar bakmaya devam edeceğim' dedi.

Oğlunun hastanede bakılmasını istemediğini belirten Bayraktar, 'İlk hastalandığında çok kötülükler yaptı, kapıları kırdı, camları indirdi. Kaçtı gitti. Şimdi şükürler olsun sakinleşti. Mahmut'un bakımı zor. Banyoya getiririm, temizlerim. Belden aşağısını her gün yıkarım. Bezini değiştiririm, yediririm, sonra üstünü örter, yatırırım.' diye konuştu.

Bayraktar, ailesindekilerin oğlunun hastalığına çok üzüldüğünü vurgulayarak, pek çok doktora gittiklerini fakat sonuç alamadıklarını kaydetti.

Evinin 3-4 ay önce yandığını belirten Bayraktar, 'Eski evimiz yandı Allah'tan duyduk, yoksa bizde yana bilirdik. İtfaiye geldi yangını söndürdüler. Şimdi ki evimiz daha sağlam.' diye konuştu.
Kaynak: AA