23 Sene Önce Şehit Olan Astsubay Çelik Unutulmadı

Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, 1994 yılında Siirt’in Bayhan ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’ya yapılan operasyonda şehit olan Özel Kuvvetler Astsubay Çavuş Erbil Çelik’in ailesini ziyaret etti.

23 Sene Önce Şehit Olan Astsubay Çelik Unutulmadı
1994 yılında Siirt’in Bayhan ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda şehit olan Özel Kuvvetler Astsubay Çavuş Erbil Çelik’in ailesine Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Polatlı İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özcan Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Fikri Yıldırım, İlçe Müftüsü Mehmet Muslu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Emel Üneşi ziyarette bulundu.

Aileye sabır ve başsağlığı dileyen Tunçer şunları kaydetti:

"Şehitlerimiz bugün bize bu vatan için yaşamayı şehit olarak öğrettiler. Ülkemiz artık terörden temizleniyor. 15 Temmuz gecesi ülkemiz tarihin hiç bir döneminde görülmeyecek bir alçaklık ve ihanetle karşı karşıya kalmıştı. Bunu gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı koyan polisimiz, askerimiz ve sivil vatandaşlarımız da yine şehidimiz Erbil Çelik’in yaptığını yapmış ve bu vatan uğruna şehit düşmüştür. Ve çok şükür hiç bir şehidimin kanı yerde kalmadı ve kalmayacak. Ben tekrar size ve tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. Sizler her zaman bu ülkenin sahipleri olarak kalacaksınız. Başımızın üstünde her zaman yeriniz var."

Şehidin babası Ahmet Çelik ise "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlum Erbil bu vatan için 23 sene önce şehit oldu. Acısı halen ilk günkü gibi yüreğimizde ama şunu da hiç unutmadık. Oğlum bize bu vatan için nasıl bedel ödediyse, bizler de bugün bu vatan için bedel ödemeye razıyız. Bu vatana olan borcumuz bizim asla bitmedi ve bitmeyecek. Bin oğlum olsa binini de bu vatan uğruna feda etmeye hazırım" ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA