Yozgat'ta Kurulacak İlk AR-GE Merkezine ORAN Desteği

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren Garanti Giyim’e, AR-GE Merkezi kurulması çalışmaları kapsamında ORAN Kalkınma Ajansı danışmanlık desteği verecek.

Yozgat'ta Kurulacak İlk AR-GE Merkezine ORAN Desteği
ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, Garanti Giyim Genel Müdürü Mustafa Kıran, AR-GE Müdürü Erol Ünaler, Finans Müdürü Nursel Kayar, Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Dilara Demir ve System Global firmasının temsilcilerinin katıldığı toplantıda katılımcılara AR-GE Merkezi avantajları anlatıldı.

ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız,"Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ulusal bazda birçok AR-GE merkezi kurulmasında destek sağladı. AR-GE Merkezi kurmayı planlayan firmaların danışmanlık giderlerinin büyük bir kısmını karşılayacağını daha önce de belirtmişti. Bu kapsamda Garanti Giyim firmasının danışmanlık giderinin bir kısmı TİM tarafından kalan kısmı da ORAN Kalkınma ajansı tarafından karşılanması kararlaştırıldı" dedi.

Adana, Gaziantep ve Kayseri gibi sanayi alanında gelişmiş illerin dahi birer tane AR-GE Merkezi olduğunu hatırlatan Yıldız, Yozgat’ta kurulacak ilk AR-GE Merkezi’ne verdikleri destekten mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA