YEDAŞ Havza'yı Aydınlatıyor

YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, Samsun’un Havza ilçesinde son dönemde kritik önem taşıyan noktalarda ve yoğun kullanılan yollarda 6 km’lik aydınlatma çalışmasını tamamladıklarını söyledi.

YEDAŞ Havza'yı Aydınlatıyor
34,394 km2 alanda yaklaşık 3 milyon kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti sunan YEDAŞ, faaliyet gösterdiği bölgenin gelişimine uygun olarak şebeke, teknoloji, Ar-Ge ve aydınlatma tesisi yatırımları yapmaya devam ediyor. Bu doğrultuda altyapı çalışmaları kapsamında Samsun’un Havza ilçesinde tüm giriş ve çıkış yollarında, önemli noktalarda yaklaşık 1 milyon TL yatırımla aydınlatma tesisi inşa etti.

"Güvenli bir ortam sağlamak için aydınlatma yatırımlarına önem veriyoruz"

Enerji Bakanlığı, TEDAŞ, EPDK ile koordinasyon halinde şebeke yatırımlarını planladıklarını ifade eden YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, Havza’da son dönemde kritik önem taşıyan noktalarda ve yoğun kullanılan yollarda 6 km’lik aydınlatma tesisi çalışmasını tamamladıklarını belirtti.

2011-2016 yılları arasında 1.534 km aydınlatma tesisi yatırımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aktürk, “Müşterilerimize güvenli bir ortam sağlamak amacıyla sokak aydınlatmalarına önem veriyoruz. Bu kapsamda ilgili kurumlarla koordinasyon halinde çalışarak şehrin gelişmekte olan bölgelerini tespit ederek ihtiyaç doğrultusunda aydınlatma yatırımlarımızı yapıyoruz. Havza’da aydınlatma tesisi yaptığımız yol, 50 köy için bağlantı yolu olma özelliğinin yanı sıra şehirlerarası ulaşım için de kullanılıyor. Bu sebeple hem bölge halkı hem de şehirlerarası seyahat eden vatandaşlar için faydalı oldu. Ayrıca polis ve jandarma kontrol noktaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksek Okulu, Yeni Havza Devlet Hastanesi, Havza Buğday Pazarı Sanayi, Havza Küçük Sanayi Sitesi ve Yurtkur da aydınlatma tesisi yatırımları yapılan bu bölgede yer alıyor. İnsan trafiği açısından yoğun bir bölge ve güvenlik açısından sokak aydınlatma ihtiyacını değerlendirerek 6 km’lik bir tesis inşa ettik. Havza’da inşa edilen aydınlatma tesisinin yanı sıra Samsun- Ankara yolu, Samsun -Kastamonu yollarının da aydınlatmasını tamamladık. Müşterilerimizin güvenliği ve konforunu sağlamak amacıyla alt yapı, şebeke ve teknoloji yatırımlarımıza 2017 yılında büyük bir hızla devam edeceğiz” dedi.

Havza’da, tamamlanan sokak aydınlatma tesisi kapsamında 301 direk, 516 armatür montajı yapıldığını ve 10.615 metre kablo kullanıldığını açıklayan Aktürk, proje maliyetinin yaklaşık 1 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA