Ünye Belediyesi 18 Milyonluk Vergi Borcunu Kapattı

Ünye Belediyesi, Kültür Sarayının yapımı ile ilgili planlanan alanı Kültür ve Turizm Bakanlığına satarken karşılığında 40 milyon liralık borcunu sildirdi.

Ünye Belediyesi 18 Milyonluk Vergi Borcunu Kapattı
Ünye Belediyesine ait olan ve Kültür Sarayının yapılacağı alanın 2 bin 762 metrekarelik kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildi. Milli Emlak tarafından satılan alınan araziye mahsuben Ünye Belediyesinin 18 milyon liralık vergi borcu ödendi.

Ünye Vergi Dairesini ziyaret eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, konu hakkında yaptığı açıklamada, “2 Mart 2017 tarihi itibariyle tapudaki hisse devri gerçekleşmiş olup, Ünye Belediyemiz vergi dairesine olan 18 milyon liralık borcunu temizlemiş oldu. Bu Ünye Belediyesinin hem ayağındaki bağlardan kurtulması anlamına geliyor, hem devletimizin taşınmaz kazanması anlamına geliyor, hem de vergi dairemizin borcunu tahsil etmesi anlamına geliyor. Burada kaybeden yok aksine kazan kazan politikası var” dedi.



Sırada SGK borcu var

Bundan sonraki süreçte yine aynı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu borcunun da ödeneceğinin altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Aynı şekilde sosyal güvenlik borcumuzla ilgili de çalışmalarımız ve bürokratik işlemler devam ediyor. Konu Sosyal Güvenlik Kurumunun ilk yönetim kurulu toplantısına girmiş olacak. Böylece toplamda bakıldığı zaman Ünye Belediyesi 40 milyon lira gibi bir yükten kurtulmuş olacak. Bu bizim karar alma sürecimizi hızlandıracak, daha fazla hizmet üretebilmemizi sağlayacak ve aynı zamanda kredibilitemiz yükselecek” diye konuştu.

Çamyar, süreçle ilgili emeği geçen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ordu Milletvekilimiz Ergün Taşçı, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Mal Müdürü Cemal Yıldız, Ünye Vergi Dairesi Müdürü Gökhan Yeneş’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA