Ülkücülerden Esnafa Siftah Parası

Gaziantep Ülkü Ocakları, ahilik şuurunun hatırlanmasına vesile olmak için farklı bir projeye imza atarak, esnafa zarflar içinde 1 TL siftah parası dağıttı.

Ülkücülerden Esnafa Siftah Parası
Gaziantep Ülkü Ocakları İl başkanlığı tarafından Gaziantep’in değişik bölgelerine, "Ahde Vefa İmandandır" sözünden yola çıkarak, esnafa sabah namazı sonrası siftah parası ve mektup bıraktı. Gaziantep Ülkü Ocakları İl Başkanı M. Fuat Yozbatıran, "Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanlığı olarak Gaziantep’teki çeşitli semtlerde esnafımıza siftah paramızı bıraktık, bırakmaya devam ediyoruz. Milli ve manevi değerlerimizi çok iyi ortaya koyan ahiliğin özellikleri alım satım işlerinde birlik, kalitede belirli seviyedir. Ahilik ahlakının dört önemli ilkesi güçlü ve üstün durumdayken affetmek, öfkeliyken yumuşak davranmak, düşmana iyilik etmek, kendisi muhtaç iken başkasına vermektir. Bu duygu ve düşüncelerle esnafımıza siftah zarf içinde 1 TL dağıttık" dedi.

“Siftah ülkü ocaklarından bereket Allah’tan”

Yozbatıran, “Gelenek ve göreneklerimizde var olan "Siftah benden, bereket Allah’tan" eylemini, bir metinle birlikte zarfın içinde dükkanları kapalıyken esnafımıza dağıtmayı uygun gördük. Tabi esnafımız bunu şaşırmakla beraber olumlu karşıladı. Çalışmamızda ki temel gaye esnafımıza şu zor günlerde kendilerine yardımcı olmak istedik. Esnafımıza yarım hurma misali yardım etmek istedik” diye konuştu.

M. Fuat Yozbatıran, Esnafların 2017 yılı için helalinden, hayırlı, bereketli, bol rızıklı bir yıl geçirme dileğinde de bulunarak sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA