Türk-Sağlık Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Bilal Açıklaması 'Benim Eşim En Yakışıklı Doktoru Seçmek Zorunda Değil'

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapıldığı iddia edilen ankete tepkiler büyüdü. Sağlık personelleri arasından ’en yakışıklı’, ’en güzel’, ’en sanatçı’, ’en çılgın’ gibi soruların sorulduğu ankete adeta isyan eden Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, eşinin de sağlık personeli olduğunu söyleyerek, ’Benim eşim en yakışıklı doktoru seçmek zorunda değil’ dedi.

Türk-Sağlık Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Bilal Açıklaması 'Benim Eşim En Yakışıklı Doktoru Seçmek Zorunda Değil'
Balıkesir Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından yapıldığı iddia edilen anket çalışmasına tepkiler sürüyor. Sağlık personellerine ’En çılgın’, ’En yakışıklı’, ’En güzel’ gibi soruların sorulduğu anketle ilgili konuşan Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, Genel Sekreter Murat Yeşilbaş’ı özür dilemeye davet etti. Başkan Bilal, "Geçtiğimiz hafta içinde Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili bir anket düzenlenmiş ve gündemi meşgul etmişti. İlk önce tepkiler almasına rağmen personel bunu komedi olarak algılamış, kendi aralarında bu anketi doldurmuşlar, kimisi teslim etmiş, kimisi çoğaltmış, kimisi hatıra olarak saklamıştır. Gördük ki yapılan hatayı kabul etmeme, kendilerini haklı gösterme kamuoyunu yanıltma peşindeler. Yaptıkları hatanın farkına varmaları gerekirken, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği yaptığı hatayı sürdürmeye devam etmiştir. Basına yansımasından dolayı, basına gönderdikleri açıklamada, "Basında yer alan ve eleştirilere sebep olan anket çalışması değerlendirme aşamasında iptal edilmiştir" demişler. Okuduğunu anlayan ve değerlendirebilen kişileriz. Bir şey başlamış, yapılmış ve değerlendirmesi ancak bu şekilde olur. Anket değerlendirmeye girmişler ve sonra iptal edilmiş. İptal yazısı da elimizde ve anketin hiç bir zaman yapılmadığını açıklamışlar. Anket yapılmadıysa bu formlar ne? Bu anket formları bizim elimize nasıl geçti" dedi.

Başkan Bilal, anketin Göğüs Hastanesi personelinin tamamı tarafından doldurulduğunu söyledi.

Bilal, "Hastanelerde bulunan hostes kızlarımız tarafında bütün polikliniklere dağıtılmıştır. Personel arasında bu anket çeşitli şakalaşmalara sebep olduğu tarafımızca bilinmektedir. ’Bu anket çalışması da bu kapsamda olup, değerlendirme aşamasında iken tarafımız tarafından tespit edilir edilmez iptal edilmiştir’ şeklinde açıklama yapılmıştır. Arkadaşım sen iş yapıyorsun orada, neyi tespit ediyorsun. Senin kurumundan bu anketin yapılması yönünde bir yazı çıkıyor. Genel Sekreterliğe şu soruyu soruyorum. Siz bu anketi hazırlayıp, hastanelere gönderdin mi, göndermedin mi? Göndermediyseniz beni mahkemeye verin. Sen, bütün yaptığın işleri onaysız mı yapıyorsun. Senin haberin olmadan mı yapılıyor bu işler" şeklinde konuştu.

Başkan Bilal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim 2 binin üzerinde Balıkesir’de üyemiz var. Bunlardan yaklaşık bin 500’e yakın kamuoyu hastanelerinde çalışan üyemiz var. Bizim kardeşlerimiz var. Bizim eşlerimiz var. Bizim ağabeylerimiz var. En önemlisi üyelerimiz, eşlerimiz yakışıklı doktoru seçmek zorunda değil. Benim eşim en yakışıklı, şık doktoru seçmek zorunda değil. Erkek personel en güzeli seçmek zorunda değil. Bu yapılan büyük bir yanlışlıktır. Bu yanlışlıktan dolayı bütün hekimlerden ve sağlık çalışanları ile kamuoyunu da yanıltığından özür dilemesi gerekiyor. Biz işin peşini bırakmayacağız. Gerekirse Sağlık bakanlığına kadar götüreceğiz. Çünkü böyle bir genel sekreterlik yapılmaz. Mesela şunu yapabilirler ’Hastaları en iyi iletişim kurabilen doktor’, ’En fedakar doktor’, ’En başarılı doktor’ gibi kategoriler konulabilir".

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal, sağlık personeli tarafından doldurulduğunu söylediği bazı anket formlarını gazeteciler ile paylaştı. Bir sağlık personeli tarafından doldurulan ankette en yakışıklı kısmına Haydar Dümen, en güzel kısmına Canan Karatay, en gezgin kısmına Cüneyt Arkın, en sanatçı kısmına Ferhat Göçer, en bonkör kısmına Elif Ilgaz, en çılgın kısmına Erol Köse, en takıntılı kısmına Mustafa Altıoklar gibi mesleği doktorluk olan ancak medyanın da yakından tanıdığı isimlere yer verildiği görüldü.

Kaynak: İHA