Teknosa'dan Kadınlara Teknoloji Seferberliği

TeknoSA, 10 yıldır sürdürdüğü 'Kadın için Teknoloji' projesi ile 61 ilde 15 binden fazla kadını teknoloji ile buluşturdu.

TeknoSA, 10 yıldır sürdürdüğü 'Kadın için Teknoloji' projesi ile 61 ilde 15 binden fazla kadını teknoloji ile buluşturdu.

TeknoSA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre şirket, 2007 yılında temellerini attığı ve 61 ilde 15 bini aşkın kadını teknoloji okur yazarı yaptığı 'Kadın için Teknoloji' projesini geliştirerek sürdürüyor. Proje kapsamında TeknoSA kadınlara, temel bilgisayar eğitimlerinin yanı sıra sosyal medya platformlarının kullanılması, online işlemlerin yapılması gibi farklı eğitimleri ücretsiz olarak veriyor.

Projede eğitim alan kadınlar teknoloji konusunda bilgilerini artırmaları sayesinde şehir dışında okuyan çocukları ile görüntülü konuşma yapabiliyor, faturalarını internet üzerinden ödeyebiliyor, kendi emeklerini paylaşacak sosyal medya hesapları açabiliyor ve ilgi alanlarına göre istedikleri bilgiye erişim sağlayabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TeknoSA Pazarlama Direktörü Ayşegül Bahçıvanoğlu, Habitat Derneği işbirliğiyle ve yerel kurumların desteğiyle yürütülen projeye ilişkin,'10'uncu yılını kutladığımız projemiz kapsamında bu yıl gidilecek yeni şehirlerle birlikte daha fazla kadını teknoloji okur yazarı yapmak istiyoruz. Eğitimlerimiz şu anda Şanlıurfa'da devam ediyor. Teknolojiyi kadınların hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline getirmek, kültürel ve sosyal yaşamlarına teknoloji ile katkıda bulunmak için bu değerli projeyi gelecek dönemde de derinleştirerek sürdürmeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA