Siverek'te 8 Mart 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Söyleşisi

Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği (SİVSAD) ve Fotono21 Fotoğraf Derneği üyelerince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında sunum ve söyleşi düzenlendi.

Siverek'te 8 Mart 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Söyleşisi
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen programda SİVSAD ve Fotono21’in bayan üyeleri tarafından hazırlanan sunumda, bölgede yaşayan kadınların sosyal hayatları anlatıldı. Bayan fotoğraf sanatçıları bölgede daha çok bayanın fotoğrafçı olmasını istediklerini belirtti.

SİVSAD Başkanvekili Ferit Akçalı, dernek başkanı Mustafa Gülpınar’ın yoğun programı nedeniyle katılamadığını belirterek şunları kaydetti: "8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Fotono21 ile ortak bir çalışma hazırladık. Bunlardan ilki Diyarbakır’da bayan üyelerin hazırladığı sunum ve söyleşilerdi. İkincisi ise 8 Mart’ta, Siverek’te ’Kadınların Gözünden, Siverek Kadınları’ konulu fotoğraf sergisi olacak. SİVSAD ve Fotono21 üyeleri aylardır bu sergi için beraber kırsal mahallelerde fotoğraf çekimine çıkıyorlar. Bugünde burada bu emeğin karşılığını aldığımıza inanıyorum. Amacımız bölge kadınlarının sosyal yaşamın içine dahil edilmesi. Bunu da sanat, spor, eğitim ile olacağına inanıyoruz. Ben bugün burada bu programın yapılmasında emeği geçen Fotono21 üyelerine ve katılımcılara teşekkür ediyorum."

Fotono21 Dernek Başkanı Mehmet Kılıçoğlu ise yaptığı açıklamada, "SİVSAD’a böyle bir programa bizleri dernek olarak ortak ettikleri için teşekkür ediyorum. Bölgemizde bulunan fotoğrafçıların birlik ve beraberlik içinde olmaları durumunda nasıl güzel çalışmaların ortaya çıkacağını bugün bir kez daha gördük. Temennim böyle ortak çalışmaların yaygınlaşması ve bölgemizin kültürel ve sosyal değerleri Fotoğrafın gücünü kullanarak yayabiliriz. Ben başta SİVSAD Başkanı Mustafa Gülpınar olmak üzere, Başkanvekili Ferit Akçalı ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programa Diyarbakır Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı İhsan İpek Cankurt, Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları araştırma Merkezinden Emel Özyaramış, Eczacılık Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hamdi Temel ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan konuşma ve ikramların ardından Diyarbakır’da gezi düzenlendi.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA