'Şehir Hastanelerinde Kaliteli Sağlık Hizmeti Ve Konfor Bir Arada'

Sağlık Bakanı Akdağ: 'Şehir hastaneleri, hem hastaların hem hasta yakınlarının hem de çalışanların azami ölçüde rahat etmeleri, konforlu bir biçimde yaşamaları ve tıbbi açıdan da en mükemmel hizmeti kaliteli şekilde almaları üzerine bina edilmektedir' '2023'e varmadan Türkiye'de Sağlık Bakanlığına ait bütün hastaneler, Avrupa'nın en modern hastaneleri haline gelmiş olacak'.

TUĞBA YARDIMCI - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehir hastanelerinin hem hastaların hem hasta yakınlarının hem de çalışanların azami ölçüde rahat etmeleri, konforlu bir biçimde yaşamaları ve tıbbi açıdan da en mükemmel hizmeti kaliteli şekilde almaları üzerine bina edildiğini söyledi.

Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon Şehir Hastanesini Akyazı'daki stadyumun yanındaki arsada inşa edeceklerini anımsatarak, hastanenin yaklaşık 350 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını belirtti.

Trabzon Şehir Hastanesinin, Doğu Karadeniz'in bir numaralı sağlık merkezi olmasını kuvvetlendirecek yeni bir hamle olduğunu vurgulayan Akdağ, 'Trabzon zaten Doğu Karadeniz'in sağlık merkezidir. Biz başından beri bütün yatırımlarımızı böyle planlamış durumundayız. Buraya getirdiğimiz tıp teknolojisini ya da burada istihdam ettiğimiz hekimleri bu şekilde istihdam ediyoruz ama bir de mükemmel bir şehir hastanesiyle bunu taçlandırmak var.' dedi.

Akdağ, Türkiye'de geçmişte, şehir hastanesi büyüklüğündeki dev projenin 10'da 1'i büyüklüğündeki projenin bazen 10-15 yılda bitirilemediğini ifade ederek, bu projenin tamamlanması için önlerine 3 yıllık hedef koyduklarını dile getirdi.

Trabzon Şehir Hastanesini 3 sene içinde bitirip vatandaşların hizmetine sunmayı planladıklarını kaydeden Akdağ, 'İhalesini bu sene tamamladığımızı düşünelim, inşallah 2020'lerde bu hastane, Trabzonlu kardeşlerimize ve çevredeki vatandaşlarımıza hizmet etmiş olacak. Dahası gerek komşu ülkelerden ki bunun başında Gürcistan geliyor, gerekse Körfez ülkeleri olmak üzere dışarıdan gelecek hastalar için de önemli bir sağlık merkezi olma niteliğini taşımış olacak.' diye konuştu.

- 'Ameliyathaneler ve yoğun bakımlar, dünyanın en mükemmel ekipmanlarıyla donanıyor'

Bakan Akdağ, şehir hastanelerinin hem hastaların hem hasta yakınlarının hem de çalışanların azami ölçüde rahat etmeleri, konforlu bir biçimde yaşamaları ve tıbbi açıdan da en mükemmel hizmeti, kaliteli şekilde almaları üzerine bina edildiğini vurguladı.

Hastane otoparklarında valeler olduğunu belirten Akdağ, şöyle devam etti:

'Hastaneye girdiğinizde ihtiyacı olan kişileri yönlendirecek, elinden tutacak, yerine göre bir elektrikli araca bindirip hastanenin içinde bir yerden başka bir yere taşıyacak görevlilerimiz oluyor. Ayakta hasta muayene edilen alanlarda hastalarımız ve yakınları için mükemmel oturma lobileri, randevulu muayeneler, herhangi bir başka alana gitmeksizin muayene olduğunuz yerde tetkiklerinizin alınması gibi tamamen vatandaşı öne aldığımız uygulamalarımız var. Buralarda ameliyathaneler ve yoğun bakımlar, dünyanın en mükemmel ekipmanlarıyla donanıyor.'

Akdağ, özellikle yoğun bakımlarda hastası bulunan kişilerin, yoğun bakım içerisinde zaman zaman hastası ile bir arada olmasına müsaade edecek yeni bir yapı geliştirildiğini söyledi.

Yoğun bakımdaki uygulamalara ilişkin Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Düşünün ki artık son nefesini vermek üzere olan bir hastanız var, durumu çok ağır. Bizim kültürümüzde, inançlarımızda o hastanın yanında bulunmak, yerine göre başında Kur'an okumak, bir şekil dini vecibeleri yerine getirmek son derece önemlidir. Velev ki hasta artık son nefesini verme durumuna gelsin, ailelerin bu hakkını son derece önemsiyoruz. Mahremiyet içerisinde hasta yakınlarına bu fırsatı vereceğimiz hastaneler inşa edeceğiz.'

- '15 Temmuz kahramanlığını gösteren milletin çocuklarına bu yakışır'

Akdağ, şehir hastanelerinin yataklı bölümleri hakkında ise şu bilgileri paylaştı:

'Buralar herkesin bir odada mahremiyetini koruyarak tek başına yattığı, içinde banyosu, tuvaleti, refakatçinin yatabileceği, dinlenebileceği bir koltuğu olan, buzdolabı, televizyonu ve diğer ihtiyaçları dahil yani bir otel odasında bulabileceğiniz konforu, bir hastane odasında bulabileceğiniz ama aynı zamanda tıbbi hizmetlerin en kaliteli biçimde verildiği bir hastane olacak. Bunlar bizim şehir hastanelerimizin karakteristik özellikleri.'

Türkiye'de şehir hastanelerinin 41 bin yataklı planlandığını dile getiren Bakan Akdağ, yeni bir iki planlamayla muhtemelen 43 bin yeni yatak yapmış olacaklarını kaydetti.

Akdağ, diğer hastanelerini de bu şekilde geliştirdiklerini ifade ederek, '2023'e varmadan Türkiye'de Sağlık Bakanlığına ait bütün hastaneler, Avrupa'nın en modern hastaneleri haline gelmiş olacak. Şükürler olsun bu millete bu yakışır. 15 Temmuz kahramanlığını gösteren, memleketini korumak için canını feda etmekten çekinmeyen bu milletin çocuklarına bu yakışır. Bize de bu hizmeti nasip etiği için Cenab-ı Allah'a şükrediyoruz.' dedi.
Kaynak: AA