Seferihisar'da Şevketi Bostan Şenliği Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Seferihisar İlçe Müdürlüğü tarafından 'Tarladan Sağlığa Şevketi Bostan Şenliği' düzenlendi.

Orhanlı Mahallesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenliğe yoğun ilgi gösterildi, mahalle sakinleri tarafından açılan 80'den fazla stantta yöresel ürünler satıldı.

Şenlik nedeniyle düzenlenen törende konuşan İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, şenliğin devlet millet çalışmasının çok güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ise şevketi bostan bitkisinin bir çok faydası olduğunu, Orhanlı Mahallesi sakinlerinin bu alternatif ürünle özdeşleştiğini kaydetti.

Bu bitkinin 2009'da sadece doğadan toplanarak elde edildiğini, yetiştirilmediğini kaydeden Güldal, 'Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından tohum elde etme çalışmalarının yapıldığını öğrendiğimizde ellerindeki bütün tohumları almak istediğimizi söyledik ve ilk yıl bir üreticimizle bir deneme üretimi gerçekleştirdik. Bugün bu bölgede 300 dekarın üzerinde şevketi bostan yetiştiriciliği yapılıyor. Bu alanlardan hasat edilen ürünler, sadece Seferihisar'da ve İzmir'de değil İstanbul pazarlarında bile alıcı buluyor.' dedi.

Orhanlı Mahallesi Muhtarı Birgül Bozkurt 2015'te başlatılan şenliğin geleneksel bir hale gelmesini istediğini belirterek, 'Böyle etkinliklerin üretici ve tüketicileri buluşturduğunu, birlik beraberlik ruhumuzu artırdığını, imece ruhuna katkıda bulunduğunu düşünüyorum.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik alanında bütün katılımcılara şevketi bostan yemeği ikram edildi. Ziyaretçiler arasında yapılan çekilişte ise 3 şanslı ziyaretçi köy ürünlerinden oluşan hediye sepeti kazandı.

Kaynak: AA