Samsunspor Anıtı Projeleri Taraftarın Beğenisine Sunuldu

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken Havza ilçesinde geçirdiği kazada hayatını kaybedenler anısına yapılacak anıt için hazırlanan projeler taraftarların beğenisine sunuldu Canik Belediye Başkanı Genç: 'Samsun halkının, Samsunspor taraftarlarının beklediği, olmasını arzu ettiği bu anıtı en kısa sürede şehrimize kazandıracağız'.

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken Havza ilçesinde geçirdiği kazada hayatını kaybedenler anısına Canik Belediyesi tarafından yaptırılacak anıt için 4 proje hazırlanarak, taraftarların beğenisine sunuldu.

Havza ilçesinde 28 yıl önce meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Samsunsporlular anısına yaptırılacak Samsunspor Anıtı için hazırlanan 4 proje www.canik.bel.tr/samsunsporaniti internet adresi üzerinde taraftarlar tarafından oylanmak üzere yayınlandı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak kazada yaşamlarını yitirenlerin hatıralarını yaşatmak istediklerini söyledi.

Anıt için bugüne kadar birçok girişimin olduğunu belirten Genç, 'Canik Belediyesi olarak sorumluluk alarak bu anıt işini üstlendik ve projemizi hazırladık. Bu konuyla ilgili 2 Ocak 2017 tarihli meclis toplantımızda karar aldık. Söz konusu kaza alanının mülkiyeti karayollarında. Biz izin için gerekli müracaatları yaptık. Samsun halkının, Samsunspor taraftarlarının beklediği, olmasını arzu ettiği bu anıtı en kısa sürede şehrimize kazandıracağız.' dedi.

Genç, Samsunspor'un şehrin markası olduğun ve anıtla ilgili hazırlattıkları projeleri Samsun kamuoyu ve taraftarların beğenisine sunduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

'Beğenilen anıtı hiç bekletmeden yapacağız. Samsunlu hemşehrilerimiz açtığımız internet adresinden beğendikleri anıtı seçebilir. Aslında sadece bir anıt değil, orada insanların araçlarını park edebileceği, abdest alabileceği, dua edebileceği düzenlemeler de yapmayı planlıyoruz. O güzel insanlar, Samsunspor uğruna hayatlarını kaybetti. Biz onlar için ne yapsak azdır. Bu vesileyle Cenabı Allah'tan hiç kimseye bir daha böyle bir acılar yaşatmamasını diliyorum. Bu elim kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.'

Samsunspor'a yönelik anıt projesinin yanı sıra ikinci bir proje hazırlığı içinde daha olduklarını da açıklayan Genç, bu projede Samsunspor'un 1927 yılından bugüne kadarki tarihini ortaya koyan bir kitap hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA