Samsun'da İlkokul Çocuklarına Anlamlı Tiyatro

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ilkokul çocuklarına yönelik “Koş Güneş Koş ve Bizim Dünyamız” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Samsun'da İlkokul Çocuklarına Anlamlı Tiyatro
Samsun’un İlkadım ilçesine bağlı Alparslan İlkokulunda düzenlenen tiyatro gösterisinde minik öğrencilere “Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite” alışkanlığı aşılandı.

İlkokul çağındaki çocuklara yönelik Halk Sağlığı Müdürlüğünün çeşitli ekinlikleri olduğunu aktaran İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Okul çağı, hızlı öğrenme, bilgi beceri kazanma ve etkileme dönemidir. Alışkanlıklar bu dönemde oluşmaya başladığı için okul çağı dönemde alınacak koruyucu önlemler ileri ki yaşlarda genel sağlık durumu üzerinde etkili olabilecek yararlar sağlayacaktır. Bu nedenle sağlık bakanlığı tarafından hazırlanan ’Türkiye Sağlık Bakanlığı Beslenme ve Hareketli Hayat’ programında okullarda obezitenin önlenmesine yönelik interaktif, eğlenceli ve öğretici eğitim teknikleri kullanılarak çeşitli faaliyetler yapılması planlanmıştır” dedi.

Kasapoğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti: “İlkokul çocuklarına yönelik planladığımız ‘Koş Güneş Koş ve Bizim Dünyamız’ adlı tiyatro oyunları ile çocuklara yeterli dengeli beslenme ve düzenli fiziksel alışkanlığı, bitkisel atık yağların getirdiği çevre sorunları, bitkisel atık yağların geri kazanımı ve atık yağlardan biyodizel üretiminin çevre ve insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri, enerji kaynaklarımızın tasarruflu bir şekilde kullanımı ve küresel ısınma konularında farkındalık oluşturmanın önemini vurgulayan mesajları eğlenceli bir şekilde anlatmak için bu tür tiyatrolar hazırladık. Tiyatro gösterimi Atatürk Kültür Merkezi ve okul salonlarında yapılacak olup, bu dönem toplamda 28 gösterim olarak planlanmıştır.”
Kaynak: İHA