Salihli'nin Ekonomik Haritası Çıkarılacak

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Salihli Meslek Yüksekokulu ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Salihli’nin ekonomik envanterini çıkarmak üzere işbirliği yapacak.

Salihli'nin Ekonomik Haritası Çıkarılacak
Salihli Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Lale Demirlioğlu, Doç. Dr. Hatice Yurtsever ve Genel Sekreter Ergün Kaya, ilçenin ekonomik haritasını çıkarmak için ortak çalışma yapma teklifini iletti. MCBÜ Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlkay Dilber’in, ilçenin sosyo-ekonomik haritasının çıkarılması konusunda bir çalışma grubu oluşturduğunu belirten MYO yetkilileri, bunun için Salihli TSO ile koordineli bir çalışma yürütmek istediklerini ifade etti.

MCBÜ Meslek Yüksekokulu Çalışma Grubu’nun ziyaretine Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel’in yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Taner Kalay ve Günay Topkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan ve Genel Sekreter Levent Kılınçaslan katıldı.

Görüşmede, kapsamlı bir çalışma için neler yapılabileceği konuşuldu. Salihli TSO Başkanı Yüksel, daha detaylı bilgiler elde edebilmek için Salihli’deki ilgili kurum yetkililerinin yanı sıra, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilerinin de yer aldığı geniş çaplı bir toplantı düzenlenmesini teklif etti. Yapılan görüşmeler sonunda önümüzdeki gönlerde kapsamlı bir çalıştay yapılması için hazırlıklara başlanması konusunda fikir birliğine varıldı.

MCBÜ Salihli MYO ile Salihli TSO, Salihli’nin sosyo-ekonomik ve ticari yanının ortaya konulması, üretim ve ithalat-ihracat rakamlarının belirlenmesi için gerekli işbirliği ve çalışmanın yapılması konusunda birlikte çalışma kararı aldı.
Kaynak: İHA