Paris'te Ziyaretçi Rekoru Kıran Sergi

Rus işadamı Shchukin’in 20. yüzyılın başında topladığı 278 tablonun yer aldığı sergiyi, bir milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Fransa’nın başkenti Paris’te ünlü Rus koleksiyoncu Sergei Ivanovich Shchukin’in “Modern Sanatlar İkonları' (Icônes de l'art moderne) sergisi ziyaretçi rekoru kırdı.

Louis Vuitton Vakfı’nın sanat galerisinde 22 Ekim -5 Mart tarihlerinde düzenlenen sergiyi, bir milyon 200 binden fazla ziyaretçi gezdi.

Vakıftan yapılan açıklamada, bu rakamın Fransa için rekor olduğu belirtilerek, aslında 19 Şubat’ta sona erecek olan serginin, yoğun ilgi nedeniyle iki hafta uzatılarak 5 Mart’ta bitirildiği kaydedildi.

Sergide, Picasso, Matisse, Gauguin, Manet, Monet, Cezanne, Van Gogh gibi ünlü ressamların 278 tablosu sergilendi.

Rus işadamı Sergei Shchukin tarafından 1898 ve 1914 yılları arasında Avrupa’da toplanan eserler, 20. yüzyılın en zengin özel koleksiyonunu oluşturuyor.

1936 yılında Paris’te ölen Shchukin, Avrupa’daki ünlü empresyonist ve post-empresyonist ressamları desteklemesiyle biliniyor.

Rus devriminin ardından, devlet tarafından el konulan koleksiyon hala Saint Petersburg’daki Hermitage ve Moskova’daki Puşkin müzelerinde sergileniyor.

Kaynak: AA