Oyun Ve Oyuncak Müzesinde 'Masal Atölyesi' Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler ve Kütüphane Şube Müdürlüğü’ne bağlı Oyun ve Oyuncak müzesinde farklı atölye çalışmaları devam ediyor.

Oyun Ve Oyuncak Müzesinde 'Masal Atölyesi' Başladı
UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras kapsamında, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile “Masal Atölyesi” Oyun ve Oyuncak Müzesinde başladı.

Tarihi Bey Mahallesi’nde bulunan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin galerisinde, Ocak- Haziran ayları boyunca, Perşembe ve Cuma günleri 09.30-12.00 saatleri arasında devam edecek olan Masal Atölyesi’ne 4-9 yaş grubu çocuklar katılım sağlayabilecek. Konservatuar öğrencileri tarafından ilk olarak seçilen "Nardaniye Hanım" masalı çocuklara, değerlerimizi, kültürel miraslarımızı, örf ve adetlerimizi, türkülerimizi, yöresel oyunlarımızı dramatize edilerek, unutulmaya yüz tutmuş masallar yeniden tarihi dokunun içinde korunup, yeni nesillere aktarılmaktadır.

Anlatım içinde gösteri sanatlarından Gaziantep yöresi halk oyunları seyirlik oyunlar ve çocuk oyunları icra edilmektedir. Bu icralar Uygulamalı Türk Halk Bilimi ve Bitirme Ödevi Dersi kapsamında devam edecektir.
Kaynak: İHA