MYP Lideri Yılmaz Açıklaması 'Referandumdan 'Evet' Çıkarsa Türkiye Yıkılmayacak'

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, anayasa referandum süreci ile ilgili olarak, "Referandumdan ’evet’ çıkarsa Türkiye yıkılmayacak. Bu ülke de iletişim sorunu var. Kimse diğerini dinlemek istemiyor. ’Hayır’ diyenler neye ’hayır’ diyorlar bilmiyorlar. ’Evet’ diyenler ise neden ’evet’ olmalı izah edemiyorlar. Tarafların arasındaki yetersiz izah ise halkı endişelendiriyor" dedi

MYP Lideri Yılmaz Açıklaması 'Referandumdan 'Evet' Çıkarsa Türkiye Yıkılmayacak'
Yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, anayasa referandumu sürecini değerlendirdi.

Anayasa değişikliği referandumunun halka gerektiği gibi anlatılamadığını savunan Yılmaz, "Referandumdan ’evet’ çıkarsa Türkiye yıkılmayacak. Bu ülke de iletişim sorunu var. Kimse diğerini dinlemek istemiyor. ’Hayır’ diyenler neye ’hayır’ diyorlar bilmiyorlar. ’Evet’ diyenler ise neden ’evet’ olmalı izah edemiyorlar. Tarafların arasındaki yetersiz izah ise halkı endişelendiriyor. Genel hatları itibari ile bu referandumdan ’evet’ çıksa kıyamet kopmayacak ’hayır’ çıksa da kopmayacak ama açık ve net olan tek şey bir Anayasal düzenleme ihtiyacının varlığıdır" diye konuştu.

Anayasaların değişmez ilahi metinler olmadığını söyleyen Yılmaz, "Bu nedenle Türkiye de Anayasal düzenleme daha iyi bir yönetim için gereklidir. Bu sunulan 18 maddelik öneri paketi bunu karşılar mı tartışılır fakat gerçek olan bir şey var ki halkı bu kadar galeyana ve endişeye sevk etmenin bir anlamı yok. Bu ülke büyük bir tarihe sahiptir. Referandum sonrası da yoluna devam eder. Aksak ve eksik olanlar da bir şekilde düzeltilir. Devlet canlı bir organdır. Nihayetinde bu ülke de seçim sistemi devam edecek ve insanları bu halk seçecek. Ülkesini tehlikeye atacak insanların sürdürülebilir olmayan politikaları görüldüğünde halk kendi yönetimine sahip çıkabilecek niteliktedir. Ben olsam bu maddelere ilaveten güven bunalımı doğduğunda ne olacağına dair bir ilave madde de ekleyerek halkın endişesini de giderirdim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA