Milli Birlik Ve Kardeşlik Federasyonu Muş Şubesi Açıldı

Genel merkezi Samsun'da bulunan Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu'nun Muş şubesi açıldı.

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, kentteki bir otelde açılış nedeniyle düzenlenen kutlamada yaptığı konuşmada, Federasyonu 2015 yılında kurduklarını ve kısa sürede yaklaşık 6 bin üyeye ulaştıklarını söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk defa Muş'ta şube açtıklarını ifade eden Kabadayı, şöyle konuştu:

'Federasyonumuzun birden fazla amacı yok. Tek amacımız milli birlik ve kardeşlik ruhunun bu ülkede işlenmesidir. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, bölgesel farklılık olmadan, milletiyle bölünmez bir bütün ülke olarak tek devlet, tek millet, tek bayrak altında, kardeşlik içinde, ülkemizin Kuzey Irak, Mısır ve en son örneği Suriye gibi olmaması, kadınlar ile çocukların mağdur olmaması için birliğimize ve beraberliğimize sahip çıkacağız.'

Kabadayı, 16 Nisan'da çok önemli bir referandum yapılacağını belirterek, bu referandumun kesinlikle Cumhurbaşkanının şahsi davası değil, ülkenin davası olduğunu ifade etti.

'Bu ülkeye başkanlık sistemi gelmesin, ülke parçalansın diye ABD ve İsrail bütün gücüyle çalışıyor. Ancak bizim birlik ve beraberliğimizden başka bir şansımız yok.' diyen Kabadayı, şöyle devam etti:

'Türkiye'de düşünce, inanç, ifade ve girişim özgürlüğü, milletimizin teminatı altındadır. Hiç kimse bu özgürlükleri ihlal edemez, edemeyecek. İnanıyoruz ki Türkiye'de hiç kimse şu veya bu gerekçeyle bir daha ötekileştirilemeyecek.'

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu İl Başkanı Abdulhak Olcay ise kentte şubenin açılmasından memnuniyet duyduklarını kaydederek, il başkanlığının kurulmasıyla Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgeleri arasında önemli bir köprü oluşturulduğunu dile getirdi.

Açılışa, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya ve çok sayda davetli katıldı.

Kaynak: AA