Maratonda Murat Batur'un Ölmesi

Antalya’da 12. Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu’nu düzenleyen firma Turset Project Management sahibi Özgür Emeklioğlu, derin bir üzüntü içinde olduklarını belirterek, Murat Batur’a sağlık ekiplerinin zamanında müdahale ettiğini söyledi.

Maratonda Murat Batur'un Ölmesi
Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu’nda bitiş çizgisine 500 metre kala yaşamını yitiren 36 yaşındaki Zeynel Murat Batur’un, ilk raporunda kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.

Organizasyonu düzenleyen firma Turset Project Management sahibi Özgür Emeklioğlu, organizasyondaki sporcu sağlığı ve sağlık planı hakkında bilgiler verdi.

Emeklioğlu, maratona katılan yarışmacılardan sağlık raporu istenip istenmediği yada kendilerinin bir sağlık taramasından geçirilip geçirmediği hakkında bilgiler verdi.

Emeklioğlu, Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu’na bin 480 yabancı olmak üzere 12 bin kişinin katılım gösterdiğini söyledi.



"Kişinin sağlık taahhütleri önemli"

Uluslaraarası Londra, Berlin, Amsterdam, Paris maratonundaki gibi Türkiye’de de elit sporcuların yarıştığı yarışmalarında lisans arandığını dile getiren Emeklioğlu, “Lisansın içeriğinde de sağlık raporu gerekir. Bizim yaptığımız organizasyonlar kişisel katılımlı, kişisel talep ve kişisel taahhütname ile işler. Gerek internet gerekse, işlem sırasında doldurduğumuz katılımcılardan, sağlık geçmişleri, kalıtsal hastalıklarının olup olmadığı ve fiziki yeterlilikleri hakkında taahhütname alırız. Burada kişinin söylemleri ve taahhütleri önemlidir” dedi.



"Maratona 3 kez katılmış"

Murat Batur’un hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Emeklioğlu, “ Muhteşem bir maraton geçti. Ama biz mutluluğunu yaşayamadık. Üzücü, talihsiz bir olay yaşadık. Sporcumuzun da taahhütnamesini aldık. Batur, geçmiş yıllarda da maratonumuza katılmış. Sporcu bir arkadaşımız. Umut ediyorum bundan sonra üzücü olaylar yaşamayız” dedi.



"Sağlık planı vardı"

Maratondaki sağlık organizasyonu hakkında da bilgiler veren Emeklioğlu, “Biz uluslararası bir çok etkinlik düzenliyoruz. Organizasyon öncesi parkur nitelikleri, mesafelerine göre sağlık planı hazırlıyoruz. Bu sağlık planı çok önemlidir. Bu yarışmada da başlangıçta ambulanslarımız, 10,21 ve 40’ıncı kilometrelerinde sabit ambulans, bitişte de 3 tane sabit ambulans, motorize ekip ve ilk yardım çadırlarımız vardı. Birde son koşucuyu takip eden mobil ambulansımız var. Talihsiz olayda 350 metre kala gerçekleşti. Tesadüf olarak sporcumuzla eş zamanlı olarak alan gelen iki ekibimiz Batur’a hemen müdahale etmiş. Ardından mobil sağlık ekiplerimiz müdahale ediyor. Anında motorize ekip ve ambulanslara haber veriliyor. Kalp spazmı geçirdiği net anlaşılınca Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıyor. Alın yazısı diyebiliriz, her şeye rağmen sporcumuzu kaybediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA