Kokam Yeni Batarya Paketini Tanıttı

Dünyanın önemli yenilikçi batarya çözümleri sağlayıcısı Kokam, XPAND batarya paketini tanıttı.

Dünyanın önemli yenilikçi batarya çözümleri sağlayıcısı Kokam Co. Ltd, XPAND batarya paketinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni bataryanın; elektrikli otobüs, tramvay, kamyon, yer destek teçhizatı (GSE), askeri, denizcilik, özel amaçlı ve diğer ticari ve endüstriyel elektrikli araç (EV) uygulamaları kapsamında elektrikli araç üreticilerine güvenli, yüksek performanslı, etkin maliyetli batarya çözümü sunacağı bildirildi.

XPAND batarya paketinin, 7,1 kilovat saat (kWh) ve 11,4 kWh olmak üzere iki farklı versiyonda piyasaya sunulacağı belirtilirken, her iki modelin de kolaylıkla ölçeklendirilebildiği 7,1 kWh ila 1,5MWh arası kapasiteye sahip EV uygulamalarını farklı voltaj aralıklarında destekleyebilen özelliklere sahip olduğu kaydedildi.

Büyüyen EV pazarında batarya ihtiyaçlarını karşılıyor

Şirketten yapılan açıklamada; tam otomatik, 700 megavat saat (MWh) hücre üretim ve paket montaj tesisinde üretilen XPAND’ın, elektrikli otobüs, tramvay ve diğer ticari ve endüstriyel EV batarya çözümlerini içeren ve hızla büyüyen pazarı ele almakta olduğu belirtildi. Technavio araştırma şirketinin yaptığı araştırma örnek gösterilerek, global elektrikli otobüs pazarının 2016 ve 2020 yılları arasında yaklaşık olarak yüzde 27 oranında bileşik yıllık büyüme oranına (CAGR) sahip olacağı öngörüldüğü söylendi.

Kokam Enerji Çözümleri Bölümü Başkan Yardımcısı Ike Hong, "Elektrikli otobüsler, tramvaylar ve diğer EV üreticileri açısından batarya seçimi esnasında maliyet ve performans en önemli unsurları teşkil etmektedir, ancak güvenlik birincil önceliğe sahiptir. Şirket, XPAND ile birlikte üreticilere piyasadaki en güvenli EV batarya çözümlerinden birisi olduğu test edilmiş ve belgelendirilmiş olan ve rekabetçi fiyatlarla yüksek performans seviyeleri sağlayan EV batarya paketini sunmaktadır" dedi.

Dünyada daha temiz, daha etkin elektrik esaslı ekonomiye geçiş hızlanırken piyasadaki rekabet nedeniyle elektrikli otobüs, tramvay ve diğer ticari ve endüstriyel EV’lere olan taleplerin hızla arttığını dile getiren Hong, "XPAND kullanmaya başlayan bazı büyük EV üreticileri, bu ürünün büyüyen pazarda kendilerine rekabet avantajı sağlayacağına ve EV’lerini sadece güvenlik gerekliliklerini karşılamakla kalmayıp aynı zamanda söz konusu gereksinimlerin de ötesine geçecek şekilde etkin maliyetli, yüksek performanslı batarya çözümüne dönüştüreceğine inanmaktadır" şeklinde konuştu.

Yenilikçi teknoloji, etkin maliyetli, güvenilir ev batarya performansı sağlıyor

XPAND paketi, alternatifsiz batarya güvenliği sağlarken aynı zamanda EV pazarına yüksek seviyede etkin maliyetli performans da sunacağı belirtilirken, gelişmiş sıvı soğutma sistemi, bataryanın hücre yüzünde doğrudan soğutma sağlamakta ve hava soğutmalı sistemlerle karşılaştırıldığında yüzde 75 seviyelerine kadar sistem kütlesini azaltarak hacimsel etkinliği de azami seviyeye çıkarttığı açıklandı. Bu ve diğer gelişmiş batarya teknolojileri, XPAND batarya paketinin 150 wat saat/kilogram (Wh/kg) seviyelerine kadar enerji yoğunluğu elde etmesine olanak tanıyor.
Kaynak: İHA