Kayyum Atanan Hakkari Beledisinde Temizlik Seferberliğine

Hakkari Belediye Başkanlığının çarşı merkezinde başlatmış olduğu temizlik seferberliğine esnaf da kepenk kapatarak destek verdi.

Kayyum Atanan Hakkari Beledisinde Temizlik Seferberliğine
Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri, sabah saatlerinde çarşı merkezindeki cadde ve sokaklarda yıkama çalışması başlattı. 6 itfaiye aracı ile yapılan çalışmalar esnasında esnafların iş yerlerinin camları, kepenkleri ve tabelaları da tazyikli suyla yıkandı. Çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını belirten vatandaşlar, ilk defa büyük bir araç filosu ile çalışma yapıldığını belirttiler. Vatandaşlar, “Belediye ekipleri caddeleri, kaldırımları, iş yerlerinin kepenklerini yıkıyor. Biz de bunun şaşkınlığını yaşadık. Bir saat içinde çarşı merkezini pırıl pırıl yaptılar. Bir ara iş yerlerine baktığımızda kepenkler kapalıydı. Eski günlere mi döndük diye aklımıza geldi. Meğerse temizlik seferberliği varmış. Bu güzel çalışmalardan dolayı Hakkari Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hakkari Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürü Bülent Keskin ise Başkan Vekili Epcim’in talimatı üzerine şehir merkezinin tamamını programlı bir şekilde yıkamak için bugün çalışma başlattıklarını söyledi.

Keskin, “Çarşı merkezinde bulunan cadde, sokaklar, kaldırım ve esnafların kepenklerini tazyikli suyla yıkadık. Yolların tamamını çamurdan arındırdık. Nizami olarak da hemen her gün bu yıkama çalışmalarımız devam edecektir. Nisan ayından itibaren ise kapsamlı ve programlı çalışmalarımızı göreceksiniz. 6 itfaiye aracı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlgi ve alakadan dolayı da esnafımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA