Kaybedeni Olmayan Yarışmaya İlgi Büyük

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Kur’an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışması tanıtımı Fatih Anadolu Lisesinde yapıldı. Sancak Çevre, Eğitim, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkan İbrahim Gümüş tarafından yarışmaya katılacak öğrencilere Türkçe Mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Kaybedeni Olmayan Yarışmaya İlgi Büyük
Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Kur’an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışmasına sayılı günler kala tanıtım faaliyetleri hızlandırıldı. Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen ve Manisa’da da Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin organize ettiği ‘5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’ tanıtımı Fatih Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Tanıtım töreninde konuşan Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Ziya Çiçek, günümüzdeki gençlerin karakter ve ahlaki gelişmelerinde sahih kaynaklara ulaşmada birçok ve caydırıcı engeller bulunduğunu ifade ederek, bu tür yarışmaların çok önemli olduğunu, gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmelerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Başvurular sona erdi

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları hakkında bilgi veren Sancak Çevre, Eğitim, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkan İbrahim Gümüş ise şunları söyledi:

“5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması yoğun ilgi gördü. Bu nedenle Manisalı hemşehrilerimize teveccühlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen ve Manisa’da da Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübümüzün organize ettiği ‘5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’ başvuruları sona erdi. Ancak Türkiye ve dünya genelinde Türkçe, G Kategorisi ve İngilizce, H kategorisi online internet üzerinden çevrimiçi sınav olmak isteyenler, 19 Mart 2017 tarihine kadar müracaat edebilecekler. Yarışmanın internet üzerinden gerçekleşecek kısmında ise, G grubundakiler Türkçe, H grubundakiler İngilizce dillerinden sınava girecek. Yarışmaya, Manisa E ve T tipi, Alaşehir, Akhisar ve Salihli’deki cezaevlerinden mahkumlar da katılacak. A, B, C, D, E, F ve G kategorilerinin sınavları; 26 Mart Pazar günü Saat 10.00-12.00 arası Manisa Merkez ve ilçelerdeki okullarda yapılacak. Sınav yapılacak okullar yarışmacılara SMS ile bildirilecek. H kategorisi yani İngilizce sınavı internet üzerinden 2 Nisan tarihinde yapılacak.” dedi.

Ödüller:

Manisa genelinde düzenlenecek yarışmanın A, B, C, D ve E kategorilerinde birincilere tam cumhuriyet altını, ikincilere yarım cumhuriyet altını ve üçüncülere de çeyrek cumhuriyet altını verileceğini kaydeden Gümüş, Türkiye geneli ödüllerinde ise yarışmaya girenlerin ister Umre, ister dost ülke, isterse de para ödülü ile ödüllendirileceğini belirtti.

Gümüş ödüllerle ilgili şunları söyledi:

“Yarışmanın A, B, C, D, E ve F kategorilerinde birinci olanlara 2 umre seyahati ve 2 bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk ve 2 bin 500 lira ya da, 9 bin TL ödül verilecek. İkincilere 2 umre seyahati ve bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk ve bin 500 lira veya 8 bin lira ödül verilecek. Üçüncüler ise 2 umre seyahati ve 500 lira veya 2 dosta yolculuk ve 500 lira ya da 7 bin lira para ödüllerinden birini seçebilecek. G ve H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak. Sınavda 60 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha umre seyahati ya da dosta yolculuk hediyesi verilecek.”
Kaynak: İHA