Kartal'da 96'Incı Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen muhtarlar toplantısının Mart 2017 oturumu Kartal Belediyesi Ekolojik Çadırında gerçekleştirildi.

Kartal'da 96'Incı Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Mustafa Fehmi Okay, Gökhan Yüksel, Feyyaz Kaynak, Nuran Keriş, Ali Apaydın, Özel Kalem Müdürü Banu Kocadağ ve Kartallı muhtarlar katıldı.

Toplantıda muhtarlar, mahallelerine ilişkin sorunları dile getirerek, sorunlara zamanında çözüm üreten Kartal Belediyesine de teşekkür etti.

“Halka açık olan parklar sitenin bahçesiymiş gibi kullanılıyor”

Yapılan inşaatların park işgallerine değinen Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, “Belediyede bir uygulama yapıyoruz. İmar Müdürlüğü, imar vermeden önce Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğüne yazı yazıyor. Sizlere de söyleyeyim değişen ve dönüşen Kartal’da inşaatlar var. Mutlaka ve mutlaka mahallenizdeki inşaatlara dikkat edin, kendi hatlarına çekilmeleri lazım. Tespit ettiklerinizi de mutlaka bize bildirin. Bazı yerlerde var. Halka açık olan parklar, sitenin bahçesiymiş gibi kullanılıyor. Bunu geri çevirmek zor oluyor. Hem de o mahalle halkının kullanımına kapalı bir alan oluyor. Bu konuda sizlerden yardım ve destek istiyoruz” dedi.



“Budama, kent içinde doğru bir şekilde ve doğru zamanda yapılmalı”

Ağaç budamanın önemine vurgu yapan Kartal Belediye Başkanı Öz, “Bu hafta içinde Büyükşehirde görev yapan biriyle konuştum. Şunu da tespit ettik ki hiçbir ilçe budama ile ilgili bir çalışma yapmıyor. Sadece Büyükşehir Belediyesi bir budama ekibi oluşturmuş. Zamanında çiftlikte bir kök kurdu çıktı. Onu nasıl yok edeceğiz diye Ankara Ziraat Fakültesi, Uludağ Ziraat Fakültesi ve Tokat Gazi Ziraat Fakültesine böceklerin fotoğrafını yolladım. Üçünden de aynı cevap geldi. 15 Ekim’den 15 Mayıs’a kadar her 115 günde bir söyledikleri ilacı kullanarak yok edilmesi gerektiğini söylediler. Ben hekim olarak şunu düşündüm. Kendilerine uzun süreli antibiyotik kullanınca nasıl kanlı ishal olunuyorsa, çok fazla ilaç kullanınca da bahçedeki iyi huylu mikroplar öldürülüp zararlı mantarlar oluşabilir dedim. Bahçede geri dönülmez zararlar oluşabilir diye bu ilaçlamadan vazgeçtik. Sonra çiftliğe bir kümes yaptırdık. Sülün ve keklik yetiştirdik. Onlar bahçedeki böcekleri yedi. O zaman, Amerikalı danışmana da yolladığımda bana ‘Ağacı buda, besle ve sula’ dedi.

Şimdi buradan yola çıkarak diyorum ki budama; kent içinde doğru bir şekilde ve doğru zamanda yapılmalı” diye konuştu.

Kaynak: İHA