Karşıyaka Belediyesi Heyeti, Macaristan Parlamentosu'nda

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Karşıyaka Avrupa Tanıtım Günleri’ne katılan Karşıyaka Belediyesi heyeti, Macaristan Parlamentosu’nda temaslarda bulundu. Heyet, dünyanın en güzel parlamentosu olarak da adlandırılan Tuna nehri kıyısındaki Macaristan Parlamentosu’nda, Ana muhalefet Partisi konumundaki Jobbik Partisi Grup Başkan Vekili Milletvekili Farkas Gergely ve Jobbik Partisi Parlamento Dış İlişkiler Müdürü Georgina Bernath’ı ziyaret etti.

Karşıyaka Belediyesi Heyeti, Macaristan Parlamentosu'nda
Ziyarette Macaristan’da faaliyet gösteren Eurotürk Dernek Başkanı İldiko Perge de hazır bulundu. Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve aynı zamanda heyete başkanlık eden Turan Ateş, Karşıyakalı gençlerle ilgili olarak ortak projeler yapmak için görüşmelerde bulunduklarını, bu yıl içinde Macarlarla birlikte ortak projelere imza atmak istediklerini söyledi.

Macar milletvekili Farkas ise Karşıyaka’nın Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu, Karşıyaka ile özellikle öğrenci değişim projelerini hayata geçirmek istediklerini, Türk öğrencilerin Macaristan’ı, Macar öğrencilerinin ise Türkiye’yi yakından tanımasını istediklerini kaydetti.

Macar milletvekili Gergely Farkas ziyaretin sonunda, Hun İmparatoru Atilla’nın hayatını anlatan kitabı Karşıyaka heyet üyelerine hediye etti.
Kaynak: İHA