KAGEM'den 'Baba'lık Dersi

Türkiye Diyanet Vakfına bağlı Kadın Aile ve Gençlik Merkezince (KAGEM) 'Baba Okulu' projesi kapsamında sağlıklı aile yapılarının oluşması için baba ve baba adaylarını için eğitim başlattı.

Türkiye Diyanet Vakfına bağlı Kadın Aile ve Gençlik Merkezince (KAGEM) sağlıklı aile yapısının oluşması için, 'Baba Okulu' projesi kapsamında baba ve baba adayları için eğitim başlattı.

'Baba Okulu'nun ilk dersi KAGEM'de bugün Uzman Psikolojik Danışman Mürşid Ekmel Aybek verdi.

Aybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 hafta sürecek ders kapsamında, baba ve baba adaylarının aile içi iletişimde izlemesi gereken rolü anlatacaklarını belirtti.

Bu kapsamda verilecek derslerde temel konseptin 'baba' olacağını vurgulayan Aybek, 'Bugünkü babalara baktığımızda çok sık karşılaştığımız problemlerden bir tanesi şu; bizler geçmiş yüzyılın çocuklarıyız. Bugünkü çocuklarımız 21'inci yüzyıla ait. Farklı kavramlar ve gündemlerle meşgul olan bir nesille muhatabız. Kendi çocukluğumuzdaki doğrular ve yanlışlar, bugünkü nesilde tam olarak karşılık bulamayabiliyor.' dedi.

Çocukların ve gençlerin hayatlarında nelere ihtiyaç duyduğunu bilmenin önemine dikkati çeken Aybek, derslere gelen babalarla bu konu üzerinde de duracaklarını ifade etti.

Aybek, 10 hafta boyunca her pazartesi gerçekleştirilecek derslere katılanların desteğiyle güzel bir program yapacaklarını umduğunu belirterek, 'Burada her dersin başına farklı isimler koymak mümkün olabilir ama en temelde iletişim diyebiliriz. Bir baba, eşine nasıl yardımcı olabilir bu süreç içerisinde? Babanın rolünü bu çerçevede değerlendireceğiz ama temelde baba olmaya dair her şeyi konuşacağız.' diye konuştu.

- 'Çocuğumla iletişim kurarken sıkıntı yaşıyorum'

Derslere katılan, bir çocuk sahibi Ahmet Özdemir ise ilk defa böyle bir etkinliğe katıldığını bildirdi.

Aile bireyleriyle iyi bir iletişim kurmak için bu derslerin bir fırsat olduğuna işaret eden Özdemir, şunları kaydetti:

'Çocuğum bazen evde oyun oynama ihtiyacı duyuyor. Bazen zaman ayırıyorum ama çocuğumla iletişim kurarken biraz sıkıntı yaşıyorum. Bu konuda KAGEM'in düzenlemiş olduğu 'Baba Okulu' projesinin faydalı olacağı düşüncesindeyim.'

Katılımcılardan Kenan Özüdoğru da bir ay içerisinde çocuk sahibi olacağını, bu nedenle baba olmadan derslere gelmek istediğini söyledi.

Türkiye'de aile bireylerinin birbiriyle iletişim kurma konusunda sıkıntı yaşadığına değinen Özüdoğru, 'Bizim yetiştiğimiz dönem ile bugünkü çocukların yetiştiği şartlar çok farklı. Sosyal sıkıntılar çok fazla olduğu için aileme ne gibi katkılar sağlayabilir, çocuklarımı günün şartlarında nasıl yetiştirebilirim? Bunun eğitimini almak için buraya geldim.' dedi.
Kaynak: AA