İstanbul'da Yaşayan Yozgatlılar Öğrenciler İçin Bir Araya Geldi

İstanbul’da yapımı devam eden Yozgat Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi yararına verilen yardım yemeği, İstanbul’da yaşayan Yozgatlılar tarafından büyük bir ilgi gördü.

İstanbul'da Yaşayan Yozgatlılar Öğrenciler İçin Bir Araya Geldi
İstanbul Yozgatlılar Federasyonu tarafından organize edilen Yozgat Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi yardım yemeğine eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Eski Maliye, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Lütfullah Kayalar, Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, Yozgat İl Kültür Müdürü Lütfi İbiş, Yozgatlı yarışmacı Fatih Kılıçarslan, Yozgatlı hayırsever işadamları, dernek ve federasyon üyelerinin yanı sıra çok sayıda İstanbul’da yaşayan Yozgatlı vatandaş katıldı.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz yurdun yapılış amacını ve bu zamana kadar getirilen seviyelerde neler yaşandığını anlatarak "Yıllardır yaşadığımız dünyanın sayılı şehirlerinden olan İstanbul’da adımızın yaşatılması için uğraşlar verdiğimiz yurdumuzda şükürler olsun sonlara geldik. Bağışlarla başladığımız ve bu noktaya getirdiğimiz çalışmamıza maddi-manevi destek olan herkese minnettarız. Burada yaptığımız iş tamamen kendimiz için değil, aksine Yozgat ve Yozgatlı gençler içindir. Burası İstanbul dışından gelen Yozgatlı kardeşlerimize hizmet vermek, onlara bir çatı olmak amacıyla yapılan bir çalışmadır" dedi.

Gecenin sonunda sahne alan Yozgatlı sanatçı Mustafa Tatlıtürk seslendirdiği yöresel türkülerle Yozgatlılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Kaynak: İHA