Hırsızlık Zanlısını 'Gözleri' Ele Verdi

Polis, İstanbul'da lüks sitelere girip hırsızlık yapan 2 şüpheliyi, zanlılardan birinin gözlerinin birbirinden farklı renkte olmasından yola çıkarak tespit etti Zanlılar, polisin kovalaması sonucunda yakalandı.

Sahte plakalı araçlarla lüks sitelere girip hırsızlık yapan 2 şüpheli, zanlılardan birinin gözlerinin birbirinden farklı renkte olması sonucu tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki lüks sitelere, kiraladıkları lüks araçlara kopyalanmış plaka takarak giren iki şüpheli, Etiler'de bir apartmana girdikleri sırada bir vatandaş tarafından görüldü.

Apartmana giren ve yüzünü gizlemeye çalışan zanlılardan biri ile karşılaşan vatandaş, hırsızın gözlerinden birinin kahverengi, diğerinin yeşil olduğunu fark edince bu bilgiyi polis ekipleriyle paylaştı.

Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şahsın 2014 yılından beri cezaevi firarisi olarak aranan ve hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ferdi B. olduğunu tespit etti.

Ferdi B. ve diğer şüpheli Haydar Ş'nin kaldığı yeri belirleyen polis ekipleri, zanlıları takibe aldı. Ümraniye'de 22 Şubat'ta bir eve girdikten sonra kendilerini takip eden polislerden kaçmaya başlayan şüpheliler, Maltepe'ye geldikleri sırada bir sivil polis aracına çarptı. Şüpheliler, otomobili bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı.

Ekiplerin takibi sonucu yakalanan şüphelilerin bırakıp kaçtıkları otomobilde 3 tabanca ve çok sayıda ziynet eşyası ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 38 yaşındaki Ferdi B. ve 24 yaşındaki Haydar Ş. tutuklandı.

Kaynak: AA