Emine Erdoğan Açıklaması 'Demokrasi Mücadelesini Daha Sağlam Noktalara Taşıyacağız'

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası İz Bırakan Kadınla Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’in eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz’da verilen ödev gereği demokrasi mücadelesini daha sağlam noktalara taşıyacaklarını söyledi

Emine Erdoğan Açıklaması 'Demokrasi Mücadelesini Daha Sağlam Noktalara Taşıyacağız'
Üsküdar Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Uluslararası İz Bırakan Kadınlar Zirvesi düzenledi.

Kandilli’de bulunan Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, dünyada iz bırakan kadınlardan Malcolm X’in kızı yazar aktivist Ilyasah Shabazz, Türk asıllı Belçikalı Siyasetçi Mahinur Özdemir, Halep’teki katliamı dünyaya duyuran minik Bana’nın annesi Fatma El Abed, Hollanda’nın ilk başörtülü milletvekili Famile Fatma Arslan, Pakistan İslam Şuurası’nın tek kadın üyesi Samıa Raheel Qazı, 15 Temmuz Kadın Gazisi Safiye Bayat, Ayla Kasarcı, Hollandalı Türk kızı Birsen Başar, ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kadınların toplum için önemini vurgulayarak, "Eşinin kalbindeki yeriyle, annelik kariyeriyle, aileden şehre, şehirden medeniyete olan tesiriyle kadını yılın bir günü hatırlamayı biz gafletten sayıyoruz. Kadınlar, çocuğun eşinin ve de milletin duygu düşünce ahlak inanç ve medeniyet membalarıdır. Kadınlar dünyaya bırakılmış her izin matbaadır” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ise 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda kadınların haklarının teminat altına alınacağını söyleyerek, “Hayatta kadının izinin, damgasının olmadığı bir alan ya da durum yoktur. Her yerde kadın izi var. Ailede, iş hayatında, kültürde, sanat ve edebiyatta kadın izi var. Siyasette, yönetimde, karar alma mekanizmalarında kadın izi var. Kadın, dünyayı daha güzel, daha anlamlı kılar. Bizler tarihten aldığımız ilhamla, kadını değersizleştiren, kadını ötekileştiren her türlü anlayışı reddediyoruz. Şimdi bize, milletimizin 15 Temmuz direnişiyle verdiği mesaja 16 Nisan’da evet diyerek karşılık vermek düşer. İstikrarın kalıcı, istikbalin sağlam ve 15 Temmuz’daki istikbal mücadelemizin sürekli olması için 16 Nisan; Türkiye için dönüm noktasıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile demokrasimiz daha da gelişecek. Türkiye istikrara kavuşacak, kalıcı barış ve kardeşlik gelecek. Yeni Anayasayla tüm kadınlar için daha özgür ve daha müreffeh bir Türkiye’nin temellerini birlikte atacağız. Yeni Anayasa milletimizin istiklal ve istikbal meselesidir. Yeni Anayasa siyaset üstü bir meseledir. Kadınlar olarak, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için Çanakkale ruhuyla, 15 Temmuz direniş ruhuyla bu konuda çalışmaya devam edeceğiz. 16 Nisan’da kadın hak ve özgürlüklerini güçlü bir anayasayla, güçlü bir liderle teminat altına alacağız” şeklinde konuştu.

Programın onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ise kadınla toplumda çok büyük sınamalarla karşı karşıya kaldığını vurgulayarak şunları söyledi;

"Oryantalist algılarla mücadele bunun başında geliyor. Müslüman kadınları kuşatan yanlış algılardan kurtulmalıyız. Savaşlarda en çok kadınlar mağdur oluyor. Ülkemizde misafir ettiğimiz 3 milyon mültecinin çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Şiddet tüm dünyada en fazla kadınları vuruyor. Türkiye’de cumhurbaşkanımızla ’kadına şiddet insanlığa ihanettir’ sloganıyla kadına şiddetle mücadele ederken, toplumsal farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin çok özel dönemeçlerden geçtiğini belirten Emine Erdoğan, “15 Temmuz meşru iktidarların gayrı meşru darbelerle kesintiye uğradığı darbeler tarihi açısından bir milattı. İlk kez vesayetlere karşı milli irade kazandı. 15 Temmuz küresel ölçekte örneği az görünün sivil direniş örneğidir. Bir demokrasi zaferidir. 16 Nisan’da başka bir milada hazırlanıyoruz hep birlikte. Milletimizin yüksek iradesiyle 1980 darbe anayasasıyla sivil bir anayasa ile darbeler tarihini hep birlikte kapatacağız. 15 Temmuzda verilen ödev gereği bu demokrasi mücadelesini daha sağlam noktalara taşıyacağız” dedi.

Yapılan konuşmalar sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, Emine Erdoğan’a hediye taktim etti.
Kaynak: İHA