Denizli'de Hemşireye Darp İddiası

Acil serviste görevli hemşireyi darbettiği öne sürülen hasta yakını gözaltına alındı.

Denizli'de hastanenin acil servisinde görevli hemşireyi darbettiği iddia edilen hasta yakını gözaltına alındı.

İddiaya göre, Servergazi Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli hemşire Emel Çizmeci, dün akşam yüksek ateş şikayetiyle getirilen çocuğa, üzerindeki kalın giysileri çıkarıp serum takmak isterken, hasta yakınlarının önce sözlü, sonra da fiili saldırısına uğradı.

Baba E.Y, çocuğun üzerindeki kıyafetleri çıkardığı gerekçesiyle elindeki serumu alıp fırlattığı hemşire Çizmeci'yi, kolunu da burkarak darbetti. Diğer sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri araya girerek, olayın daha da büyümesini önledi.

Kolunda morluklar, boynunda kızarıklıklar oluşan hemşire Çizmeci, E.Y'den şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan E.Y, ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, sosyal medya hesabından, 'Servergazi Devlet Hastanesi Acil Sevisi'nde çalışırken, hasta yakınları tarafından şiddete uğrayan görevli arkadaşımıza 'geçmiş olsun' der, bu tür saldırıların tekrarlanmamasını temenni ederim. Sağlık çalışanlarına yapılan gerek sözlü gerek fiziksel şiddetin her türlüsünü kınıyorum.' paylaşımında bulundu.

Aynı hastanede çalışan Sağlık-Sen Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Recep Demir de darp olayıyla ilgili yasal sürecin başlatıldığını belirterek, 'Sürecin, sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Şifa veren ellere yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Tüm sağlık çalışanları arkadaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyor, bu olayların son bulmasını diliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA