Dağcı İskender Iğdır'a Zirvede Anma

Ağrı Dağı'ndan düşerek hayatını kaybeden İskender Iğdır, bir grup dağcı tarafından Zor Dağı'nın zirvesinde anıldı.

Ağrı'da çeşitli illerden gelen bir grup dağcı, 17 yıl önce tırmanış sonrası düşerek, hayatını kaybeden dağcı İskender Iğdır'ı anmak için 3 bin 196 rakımlı Zor Dağı'na tırmandı.

Kars, Ağrı ve Iğdır'da faaliyet gösteren çeşitli dağcılık kulüpleri üyeleri, Şubat 2000 yılında Ağrı Dağı'na gerçekleştirdiği tırmanışın ardından ayağının kayması sonucu, Cehennem Deresi buzullarından düşerek hayatını kaybeden dağcı İskender Iğdır'ı anmak için Iğdır'da bir araya geldi.

Dağcılar daha sonra İskender Iğdır'ın anısına Aras Sıra dağlarındaki 3 bin 196 rakımlı Zor Dağı'na tırmanışa geçti.

Sabahın erken saatlerinde tırmanışa başlayan dağcılar, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü bölgede dağın zirvesine ulaşıp, Türk Bayrağı ve 'İskender Iğdır'ı rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz.' yazılı pankart açtı.

İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nden Muhammed Akkuş, tırmanış sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Milli sporcumuz İskender Iğdır, kar, boran ve tipi gibi zorlu şartlar altında anmak için sevdalısı olduğu zirvelere çıktık. Zor Dağı'na çıktık, yaklaşık 3 bin 200 metre, kendisini rahmetle anıyoruz. O her zaman kalbimizde yaşayacak, biz de her zaman bu sporu yaşatacağız.' dedi.

Yaklaşık 6 saatte dağın zirvesine ulaşan dağcılar, 3 saatlik inişin ardından Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Kutlubulak köyüne ulaştı.
Kaynak: AA