'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Olmazsa Olmazımızdır'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: 'Yürütmede çift başlılıktan kaynaklı sistem tıkanıklığını çözmemiz lazım. Onun için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olmazsa olmazımızdır'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Yürütmede çift başlılıktan kaynaklı sistem tıkanıklığını çözmemiz lazım. Onun için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olmazsa olmazımızdır.' dedi.

Arslan, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda, Türkiye'den 3-4 saatlik uçuş mesafesiyle 1,5 milyar insana erişilebilen coğrafyanın gayri safi hasılasının 31 trilyon dolar olduğunu aktardı.

Kıtalar arası köprü konumunun hakkını vermek için kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımı ile bilişim alanına yönelik attıkları adımları anlatan Arslan, 'Amacımız bu 31 trilyon dolarlık pazardan ülke olarak üzerimize düşen payı almak. Bunun için de dünya taşımacılığının Türkiye üzerinden olması lazım. Böyle olunca her geçen tırdan, trenden, uçaktan, gemiden para alıyorsunuz.' diye konuştu.

Arslan, Türkiye’nin coğrafyası üzerindeki avantajlı konumunu pekiştirecek projeleri hayata geçirdiklerinde, dünyadaki ticaret pastasını kendi aralarında bölüşmeye alışanların ülkeyi durdurmaya çalıştığını dile getirdi.

- 'Türkiye çift başlılıktan ciddi sıkıntılar yaşadı'

Türkiye'nin yakın geçmişinde ülke idaresindeki çift başlılıktan kaynaklanan ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Arslan, ayrıca vesayet odaklarının darbe ve muhtıralarıyla karşılaşıldığını söyledi.

Arslan, 'Son 15 yılda AK Parti iktidarda. Cumhurbaşkanı ve başbakan iyi anlaşıyor. Çünkü hedefleri, fikirleri aynı. Ama vesayet odakları olmasaydı, ayaklarımıza takılan prangalar bizi aşağıya çekmek istemeseydi biz şu an çok daha iyi konumdaydık.' dedi.

Bakan Arslan, Türkiye’nin vesayet odakları ve bürokratik oligarşi nedeniyle istediği hızda yürüyemediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiklerine değinen Arslan, 'Bu ülkenin rejiminin adı Cumhuriyet. Ama yürütmede çift başlılıktan kaynaklı sistem tıkanıklığını çözmemiz lazım. Onun için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olmazsa olmazımızdır.' diye konuştu.

Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini istemeyenlerin olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:

“Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki kadrolar diyor ki ‘Milletimizin, memleketimizin, coğrafyamızın, dünyadaki mazlumların ve mağdurların menfaati neyi gerektiriyorsa biz ona göre hareket ederiz.' Dış güçlerin karın ağrılarının en büyük sebebi bu. Geçmişte istedikleri gibi at oynatacak bir ortam oluşturmuşlardı. Ne zaman ki Türkiye buna başkaldırdı, işte kıyamet orada koptu. Dış güçlerin PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C dahil terör örgütlerini başımıza bela etmek istemelerinin altında bu yatıyor. Türkiye güçlenmesin, bu coğrafyada mazlumların hamiliğine soyunmasın, 'Dünya 5'ten büyüktür' demesin istiyorlar. Ama onlara inat, çift başlılıktan kurtulacak, bölgesinde güçlü olacak, hedeflerine daha hızlı yürüyecek bir Türkiye için 16 Nisan büyük bir fırsat.'

Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminin omuzlarına yeni bir sorumluluk yüklediğini ifade ederek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de çift başlılığın ülkeye maliyetini gördüğü için bu sürece destek verdiğini aktardı.

Bakan Arslan, bu değişim talebinin ülkenin geleceğine yönelik siyaset üstü bir durum olduğunu ve milletin 16 Nisan'da siyasi görüş farkı gözetmeksizin bunun arkasında duracağına inandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA