Çocuklara Geri Kazanım Bilinci

Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre bilincinin oluşturulması ve gelecek nesillerin geri dönüşüm konusundaki duyarlılığının arttırılması amacıyla ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Atıkları Geri Kazanalım’ adlı eğitim çalışmaları devam ediyor.

Çocuklara Geri Kazanım Bilinci
Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli tarafından Edirne Merkez’deki tüm okullarda; ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine verilen eğitimlerde, öğrencilere atık pil, atık bitkisel yağlar ve ambalaj atıkları hakkında bilgiler verildi.

Bu atıkların, kaynağından ayrı alınıp toplanması ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamak amacıyla yapılan projede çocuklara geri kazanım bilinci aşılandı.

“Atıkları Geri Kazanalım” adlı eğitim çalışması kapsamında ayrıca Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ambalaj atığı kutusu, kağıt/ karton ve atık pil kutuları okullara bırakıldı. Proje kapsamında eğitim çalışmalarına katılan öğrencilerden ailelerini de bu konuda bilinçlendirme ve atıkları ayrıştırma sözü alındı.

Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak için başlattığı eğitim çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA