CHP'li Şahin'den Üslup Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin, MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan’ın"CHP tabanı da bu anayasaya evet diyecektir" şeklindeki açıklamalarına karşı üslup çağrısında bulundu.

CHP'li Şahin'den Üslup Çağrısı
CHP Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin ve yönetim kurulu üyeleri bir süre önce kongrede güven tazeleyen Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer ve yönetimini ziyaret ederek başarılar diledi. Ziyarette referandum çalışmalarını değerlendiren Şahin,"Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. 16 Nisan bizim için bir milat. Bu açıdan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün teşkilatları Tokatlı hemşehrilerimizi tek tek ziyaret edeceğiz. Etnik yapısı, siyasi kimliği inancı ne olursa olsun herkesten destek isteyeceğiz. Tüm yurttaşlarımız ister evet ister hayır kullansınlar biz herkese eşit mesafede olacağız. Aldıkları demokratik karara saygı duyacağız" dedi.

MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan’ın,"Ben inanıyorum ki ’evet’ propagandası net bir şekilde sahaya indiği müddetçe başta milliyetçi ülkücü camia olmak üzere vatanını, milletini, devletini seven hangi seçmen olursa olsun CHP’nin tabanı da dahil olmak üzere bu anayasaya evet diyecektir" sözünün hatırlatılması üzerine Şahin,"Takdir edersiniz ki benim başka bir siyasi partinin iç işlerine karışmak hakkım da değil haddim de değil. Ama Onur beyin bir açıklamasıyla beraber özellikle "CHP’nin tabanından da anayasaya evet verecekler" ifadesini kullanmasıyla beraber böyle bir diyalog başladı.

Ama bu saat itibariyle bu konuyla ilgili hiçbir şey söylemeyeceğim. Onur bey de takdir edersiniz ki genel merkez tarafından atanmış bir arkadaşımız. O da görevini yapmaya çalışacak. Ama ben siyasette nezakete çok dikkat ederim. Üslubum bu konuda çok kırıcı olmaz. Diğer siyasi partilerin il başkanları da bu üsluba dikkat ederse sevinirim. Elbette muhalefet yapacaklar. Elbette Cumhuriyet Halk Partisini de eleştirecekler. Bundan doğal bir şey yok ben ona saygı gösteririm. Ama CHP’nin kurumsal yapısına, genel başkanımızla ilgili kim ne söylerse söylesin ona mutlaka cevap veririz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA