Çerkezköy Sınava Hazır

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinin ÖSYM sınav merkezi olmasıyla birlikte ilk sınavını Pazar günü verecek. 12 Mart Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda çevre ilçelerde dahil olmak üzere 6 bin 72 aday ter dökecek.

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun sınav koordinasyon merkezi olduğu Çerkezköy’de, öğrenciler YGS’de iyi bir puan alıp LYS’ye girebilmek için ter dökecek. YGS’ye girecek olan adaylar, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ile birlikte Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pakize Narin Anadolu Lisesi, Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Nurullah Narin Ortaokulu, Tepe İlkokulu, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, Raif Dinçkök İlkokulu, Atatürk İlkokulu, 75. Yıl Ortaokulu, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu, Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi, Veliköy Çok Programlı Lisesi, Veliköy İlkokulu binalarında sınava girecekler.

6 bin 72 öğrenci, 800 görevli

6 bin 72 adayın Çerkezköy’de gireceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda 700 öğretmen ile birlikte 100 personel görev alacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak ve adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacak.
Kaynak: İHA