Bu telefonlarda çalışmayacak

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, destek vermeyi keseceği telefonların listesini ve kesin tarihi açıkladı. Geçtiğimiz aylarda 1 Ocak 2017 olarak açıklanan bu tarih, WhatsApp yetkililerince ileri bir tarihe alınmıştı.

Bu telefonlarda çalışmayacak
Bu telefonlarda çalışmayacak
Geride bıraktığımız aylarda WhatsApp tarafından açıklanan listede, WhatsApp'ın desteklenmeyeceği telefonlar belirtilmişti. 1 Ocak 2017 itibarıyla listedeki telefonlarda WhatsApp'ın çalışmayacağı açıklanmıştı.

Fakat hatırı sayılır sayıda kişinin bu listedeki telefonları kullanması sebebiyle WhatsApp bu tarihi ileri almıştı. İşte o liste revize edilerek yeniden yayınlandı. WhatsApp tarafından yapılan açıklamaya göre, aşağıdaki listede bulunan telefonları (işletim sistemlerini) kullanan kişiler, 30 Haziran 2017 itibarıyla WhatsApp'ı kullanamayacak.

Nokia S40

Nokia Symbian S60

Android 2.1

Android 2.2

Windows Phone 7

iOS 6 (iPhone 3GS)

Blackberry 10


WhatsApp'ın bu işletim sistemi ve telefonlara desteğini kesme sebebi elbette çok basit. Zira son dönemde WhatsApp'a sesli arama, görüntülü arama, GIF paylaşımı, görüntülü durum gibi pek çok özellik geldi. Yeni özellikler için haliyle daha performanslı cihaz gerekiyor. Bu sisteme sahip telefonlar eski ve teknik özellikler bakımından zayıf olduğu için uyum sorunu yaşanıyor ve haliyle yenisiyle güncellemek gerekiyor. İşte bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı WhatsApp artık yeterince eskimiş telefon ve işletim sistemlerine destek vermeyi kesiyor.