Beyaz TV sunucusu Sinan Oğan'a "ırkçı" dedi

Uyan Türkiyem sunucusu Tahir Sarıkaya MHP Milletvekili Sinan Oğan'ı ırkçılıkla suçladı.

Beyaz TV sunucusu Sinan Oğan'a 'ırkçı' dedi
Hafta sonları Beyaz TV'de yayınlanan Uyan Türkiyem programını sunan Tahir Sarıkaya, Oğan'ın Suriyeli mültecilerle ilgili yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

MHP'li Oğan katıldığı bir televizyon programında Suriyeli mültecilerle ilgili “Sahilde Türk kızlarını dikizliyorlar” sözlerini sarf etmişti.

Tahir Sarıkaya
, programında Oğan'ın bu sözlerine yer verdi.

“Sanki bizim Türk erkekleri çok mu namuslu?” diyen Beyaz TV sunucusu Sarıkaya, “Biz tüm Türk erkekleri kadınlara saf bir gözle mi bakıyoruz? Suriyelilerle ilgili bu ırkçı söylemlerinizden dolayı sizi şiddetle kınıyorum. Bu ırkçılıktır Sinan Oğan! Siz ırkçısınız!” dedi.

Tahir Sarıkaya
, Sinan Oğan'ı programa bağlanmaya ve cevap hakkını kullanmaya da davet etti. Ancak Oğan'dan bu davete cevap gelmedi.

MHP'den ihracı istenen Dr. Sinan Oğan geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılmış ve Suriyeli mültecilerle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu.

Oğan Suriyeliler hakkında “Vatandaşlık dahi verseniz hepsini geri göndereceğiz. Yok böyle bir şey. Türkiye'nin neresine baksanız mülteciden geçilmiyor. Türkiye'nin emeğini, parasını kimse böyle çarçur edemez. Sen babanın parasını yedirmiyorsun onlara, bu milletin parasını yediriyorsun. Gidiyor canlı bomba oluyor insanımızı katlediyor, gidiyor sahilde çoluğun çocuğun namusuna göz dikiyor. 25 milyar doları onlara güneş kremi, onlara tüp bebek parası olarak vermeyeceksin. Sahillerde gidip Türk kadınlarını dikizleyen Suriyelileri burada beslemeye mecbur muyum kardeşim” ifadelerini kullanmıştı.