BEBKA'dan Vezirhan Beldesi'ne Değerlendirme Ziyareti

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) görevlileri Bilecik’in Vezirhan Beldesi’ne değerlendirme ziyaretinde bulundu.

BEBKA'dan Vezirhan Beldesi'ne Değerlendirme Ziyareti
BEBKA Bilecik Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fatih Aydın ve BEBKA Uzmanı Banu Çiçek Vezirhan Beldesi’nde BEBKA destekli projeleri inceleyerek değerlendirmede bulundular. Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş gerçekleştirilen ziyaretin ardından bir açıklama yaptı. Başkan Duymuş yaptığı açıklamasında, “BEBKA Bilecik Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sayın Fatih Aydın ve BEBKA Uzmanı sayın Banu Çiçek beldemizi ziyaret etti. BEBKA destekli Vezirhan Tesisleri projemizin koordinatörlüğü hakkındaki memnuniyetlerini dile getiren sayın Fatih Aydın Vezirhan’a böyle bir tesis kazandırıldığı için emeği geçenlere teşekkür etti. Belediyemizin ve BEBKA’nın işbirliği ile ilerleyen zamanlarda projeler çıkması gerektiğini belirten Fatih Aydın, ellerinden gelen desteği Vezirhan’a verileceğini kaydetti.

Tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayını inceleyen koordinatörümüz, buranın en kısa zamanda etkin şekilde kullanılması için işbirliği yapılmasını önerdi. Bu eserin ilimize kazandırılması için projelerin sunulması gerektiğini belirtti.

Daha sonra Ekolojik Köy Turizmine açılması planlanan Eski adı Zobran olan Ertuğrulgazi Mahallemizi gezen uzmanlarımız bu konumda bu kadar güzel bir köyün olması ve ulaşımının merkezi olması sebebiyle düşünülen projenin gerçekleşebileceğini belirtti.

Köyün doğasının ve konumunun turizme açılabilecek nitelikte olduğunu söyleyen uzmanlarımız geniş çaplı çalışmaların adım adım atılarak köyü canlandırma noktasına gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Nazik ziyaretlerinden ve ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Belediyemiz ile BEBKA’nın işbirliği sayesinde beldemize projeli hizmetlerin kazandırmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA