Bakan Veysel Eroğlu'ndan Gediz'e 12 Mlyon TL'lik Yatırım Müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya ve ilçelerinde toplam maliyeti 134 Milyon TL’lik yatırımların açılış ve temel atma töreni için Gediz’e geldi.

Bakan Veysel Eroğlu'ndan Gediz'e 12 Mlyon TL'lik Yatırım Müjdesi
Simav ve Pazarlar ilçesinin ardından Gediz’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ilk durağı Gediz Zafer İlkokulu oldu. Zafer İlkokulunda temsili fidan dikimi gerçekleştiren Bakan Eroğlu bir süre öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere fidan dikme tavsiyesinde bulunan Bakan Veysel Eroğlu öğrencilerden başarılı olma sözü aldı.

Zafer İlkokulunun ardından Gediz Belediyesi önünde gerçekleştirilen törene katılan Bakan Veysel Eroğlu burada Gedizlilere hitap etti. Eroğlu, konuşmasında; “Milletimizin önüne bir sandık getirdik. 16 Nisan’da karar milletin. Artık hükümetlerimizin ömrü uzun sürecek. Artık ekmek kuyrukları, benzin kuyrukları, ilaç kuyrukları sona erdi. Muhalefet çeşitli yalanlarla milletimizi kandırmaya çalışıyor. Milletimiz 16 Nisan’da bunlara gerekli cevabı verecektir” dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gediz’de de önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Bakan Veysel Eroğlu “2002 yılında DSİ Genel Müdürü olduğum dönemde Gediz’de sadece iki gölet bulunuyordu. Bunların inşaatları bile bitmemişti. Eski Türkiye’de bu tür yatırımlar 18 yılda zor bitirilirdi. Şimdi bu yatırımlar 18-19 ayda bitiriliyor. Toplu açılışlar gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Kütahya’ya çok önem verdiğini ve kendisinin Kütahya’nın 5. milletvekili olduğunu ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, Gediz’e 12 milyon TL’lik yatırım müjdesi ile geldiklerini söyledi.

Bakan Veysel Eroğlu; “DSİ Tarafından Gürkuyu Üzümlü Barajı ile 2 milyon 940 bin metreküp su biriktirilecek ve 8 bin 170 dekar tarım arazisi sulanacak. Baraj ve sulaması tamamlandığında 8 milyon 373 bin 596 TL’lik yıllık net gelir artışı sağlanacaktır. Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından yeni orman yolları, sanat yapısı, orman yolları büyük onarım ve üst yapı, köprü yapımı, ağaçlandırma ve toprak muhafaza projeleri hayata geçirilecektir” dedi.

Konuşmasında, Gedizlilerden “Evet” sözü alan Bakan Eroğlu; “Güçlü Türkiye için, istikrar için evet diyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ağzına pelesenk etmiş parlamento yetkisi kaybolacakmış, Başbakanımız Binali Yıldırım beyi düşünüyormuş. Sayın Başbakanımız bile kendini düşünmüyor, milletini düşünüyor. Şimdi tamamen yürütme ile yasama ayrı olacak, daha güzel kanunlar oturarak tartışılarak kanunlaşacak. Karar yetkisi artacak. Herkesin 18 maddeyi okumasını istiyorum. Bu şekilde yürütmeyi tek hale getiriyoruz. 16 Nisan’da Söz de karar da sizin. İstikrar için rejimi değil, sistemi değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Veysel Eroğlu konuşmasının ardından Gedizlilere 3 bin 500 adet çeşitli fidan dağıtım törenine katıldı.

Ardından Emet ilçesinde düzenlenecek programa katılmak için Gediz’den ayrıldı.
Kaynak: İHA