Bakan Veysel Eroğlu Açıklaması 'Orman Köylüsü Başımızın Tacı'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylüsüne büyük destek verdiklerini ifade ederek, "Orman köylüsü başımızın tacıdır" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu Açıklaması 'Orman Köylüsü Başımızın Tacı'
Eroğlu, Orhanlar Göletinin temel atma töreni katılmak için Kütahya’nın Pazarlar ilçesine geldi. Pazarlar İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, Ahmet Tan ve İshak Gazel ile Kütahya Valisi Ahmet H. Nayir, Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçolu, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Bölge Müdürleri, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, yüklenici firma yetkilileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Büyük coşku ile sahneye çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kütahya’ya 15 tesis ile 134 milyonluk yatırım yapıyoruz. Pazarlar ilçemize Orhanlar göleti ile 14 milyonluk yatırım yapıyoruz. Ülkemize hayırlı olsun. Bugün burada Orhanlar göletinin temelini atacağız ve çok kısa sürede bitireceğiz. İnşallah bu topraklardan bereket fışkıracak. Pazarlar’a 30 milyonluk yatırım yaptık ve Orhanlar göleti ile birlikte 45 milyonluk yatırım yapmış olacağız” dedi.

Orman köylüleri için ormanlar inşa ettiklerini belirten Bakan Eroğlu, “Orman köylülerine büyük sağlıyoruz. Orman köylüsü başımızın tacı. Ceviz, badem, kestane gibi gelir getirici ormanlar yaparak 49 yıllığına orman köylülerine veriyoruz. Bizim işimiz sizlere hizmet etmektir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” dedi.

Türkiye’nin büyük hedefleri için 16 Nisan’da milletin karar vereceği bir referandum olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “18 maddelik anayasa değişikliği için milletimiz kara verecektir. İlk hedefimiz 2023 yılında Dünyada ilk 10 büyük ülkesi arasına girmek olduğu için referandumda evet vermeliyiz. 2023 hedeflerine Pazarlar hazır mı, Kütahya hazır mı?” diye konuştu.

Coşkulu vatandaşlar önünde konuşan Bakan Eroğlu, Orman köylülerine sertifikalarını dağıttı.

Ayrıca Orman ve Su işleri Bakanlığınca vatandaşlara kestane ve ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

Temel atma töreninde yüklenici firma yetkilileri ile pazarlık yapan Bakan Eroğlu, göletin 4 Eylül 2018 tarihinde 11:59’da teslim etme sözü aldı.

Program sonunda Pazarlar kadınlarının elleri ile dokudukları el dokuma halı Bakan Eroğlu’na hediye edildi.
Kaynak: İHA