Bakan Eroğlu Açıklaması '(Kütahya'ya) 2019 Yılı Sonuna Kadar 29 Milyarlık Yatırım Yapılacak'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’da yapılacak yatırımlara ilişkin, "2019 yılı sonuna kadar 29 milyarlık yatırım yapılacak, bunun müjdesini veriyorum. Bütün ilçelerin içme suyu problemi çözülecek" dedi.

Bakan Eroğlu Açıklaması '(Kütahya'ya) 2019 Yılı Sonuna Kadar 29 Milyarlık Yatırım Yapılacak'
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya programı kapsamında son olarak Tavşanlı’ya geldi. Bakan Eroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende DSİ tarafından yapılacak Tavşanlı İçme Suyu İsale Hattı, Karacakaş Göleti, Kışlademirli Barajı ile OGM tarafından yapılacak tesisin temelini attı. Bakan Eroğlu, ayrıca DSİ tarafından yapılan Kocaçay Çayı Islahı ile taşkın koruma tesisini ve DKMP tarafından yapımı desteklen Geçici Hayvan Bakım Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Törenlere AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, Ahmet Tan ve İshak Gazel ile Kütahya Valisi Ahmet H. Nayir, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçolu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, bölge müdürleri, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Hilmi Gümüş, yüklenici firma yetkilileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bakan Eroğlu, “Buraya gelirken müjdelerle geldik. Kütahya için 100 müjde vermiştik. 68’i bitmişti, gerisi de bitiyor. Ben size bir müjde daha vermek istiyorum. Ege Bölgesi için büyük bir kalkınma projesi yoktu. Ama Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 1 sene çalıştık. Kütahya’nın da içinde olduğu Ege gelişim projesini sunduk. 2019 sonuna kadar tamamlanacak. Maliyeti yaklaşık 29 milyar TL. Şu ana kadar 6 bin 300 tane tesisi açarak Türkiye’nin hizmetine sunduk. 600 tane de İstanbul’a tesis açtık. Aşağı yukarı 7 bin tesisi Türkiye’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Allah’a şükür biz millete hizmet için yola çıktık. Türkiye nereden nereye geldi. 18 bin 500 kilometre bölünmüş yol. Dünyanın en büyük üçüncü havaalanı, Osmangazi Köprüsü, Marmaray, tüneller ve daha nice tüneller açıldı. Artık yollar Afyon kaymağı gibi oldu” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe teşebbüsünde Kütahya’nın dimdik ayakta durduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “Kütahya efeler diyarı, yiğitler diyarı, kahramanlar diyarı. Tavşanlı’ya da, Kütahya’ya da bunlar yakışırdı. O bakımdan ben sizlere teşekkür etmeye geldim” dedi.

Bakan Eroğlu, daha sonra Kütahya’ya geçerek, Vali Ahmet H. Nayir’i ziyaret etti. Bakan Eroğlu tarafından temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler ile Tavşanlı’ya yılda 14,6 milyon metreküp içme suyu temin edilecek, 12 milyon 200 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca bir ilçe ve 7 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.
Kaynak: İHA