Ayvalık'ta Jandarma Trafik Timlerinden Servis Şoförlerine Eğitim

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla ilçe genelinde faaliyet gösteren servis şoförlerine yönelik kapsamlı bir eğitim verildi.

Ayvalık'ta Jandarma Trafik Timlerinden Servis Şoförlerine Eğitim
Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasında verilen eğitime servis şoförleri yoğun ilgi gösterdi.

Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki trafik ekipleri tarafından verilen eğitimde, ilçedeki öğrencileri evlerinden okullarına, okullarından evlerine taşıyan servis şoförlerinin uyması gereken kurallar anlatıldı.

Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerinden Uzman Jandarma Çavuş Ali Uçan tarafından verilen eğitimde, araçlarda bulunması gereken ekipmanların yanı sıra trafik ve yolcu taşıma kanunlarındaki esaslar hakkında bilgiler aktarıldı.

Servis şoförlerinin, öğrenciler öğretmenler ve veliler ile iletişimi, genel trafik kuralları, öğrencilerin araçtan indirilmesi ve bindirilmesi sırasında uyulması gereken kurallar, emniyet kemerinin önemi, hız kuralları, okul servis araçları hizmet yönetmeliğinde belirtilen hususlar ile öğrencilerin araç içerisindeki hareket tarzlarına yönelik eğitim 2 saat sürdü.
Kaynak: İHA