Atina'da Uyuşturucu Operasyonu

Nea Peramo’da imalathaneye dönüştürülen bir evde 635 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.Olayla ilgili 1’i Türk, 1’i Arnavut ve 2’si Yunan olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, düzenlenen operasyonda 635 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

ABD narkotik makamlarından verilen bilgileri değerlendiren Yunan polisi, Lutropirgu bölgesindeki Nea Peramo semtinde bir eve yaptığı baskında 635 bin adet uyuşturucu hap ele geçirdi. Olayla ilgili 1’i Türk, 1’i Arnavut ve 2’si Yunan olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. 1’i Türk, 1’i Arnavut ve 1’i de Yunan emekli polisi olmak üzere 3 kişi de aranıyor.

Yunan Sahil Koruma Teşkilatının Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi Başkanı Lukas Dalangas, Atina’nın da içerisinde yer aldığı Attiki bölgesindeki operasyonlarda, Nea Peramo’da bir evde imal edildiği tespit edilen uyuşturucuların Ortadoğu’ya gönderilmek üzere hazırlandığının belirlendiğini ifade etti.

Dalangas, uyuşturucuların yakalanmaması halinde büyük bir sürat teknesi ile Türkiye’ye kıyılarına, oradan da muhtemelen Ortadoğu’ya gönderileceği değerlendirmesinde bulundu.

Operasyonda, uyuşturucu hap imalatında kullanılan büyük miktarda çeşitli kimyasal madde, bir miktar Hint keneviri, Scorpion tipi 1 adet makineli bir tüfek, 1 adet Winchester marka tüfek, 2 adet tabanca, 1 adet Lazer tabanca, çok sayıda mermi ve 6 bin avro nakit para, uyuşturucu tacirlerine ait olduğu belirlenen 1 kamyon, 5 özel otomobil ile bu araçlarda kullanılan sahte plakalar ve 16 metrelik bir sürat teknesine de el konuldu.
Kaynak: AA