Atatürk'ün Antalya'ya Gelişinin 87. Yıl Dönümü Kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 87. yıl dönümü törenle kutlandı.

Antalya Kültür Merkezinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hüseyin Ece ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türel, yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 yılında İzmir'den yola çıkıp Denizli üzerinden trenle Isparta'ya, oradan da Burdur ve Antalya'ya geldiğini söyledi.

Atatürk'ün Antalya ile ilgili övgü, fikir ve öğütlerinin 87 yıl boyunca kente tarihi miras olarak kaldığını belirten Türel, bu kapsamda üç ziyaret gerçekleştirdiğini anlattı.

Türel, her 6 Mart'ta Atatürk'ün o dönemin zor şartlarında bu seyahatleri nasıl gerçekleştirebildiğini düşündüğünü belirterek, 'O dönemin yollarını, kendilerinin de sağlık sorunlarının olduğunu düşünürsek, nasıl bir azimle yurdu dolaşmak, görmek, incelemek gayreti olduğunu idrak edebiliriz.' dedi.

Türel, iki gün önce Antalya'nın fethinin 810. yılının da kutlandığını, Antalya'yı Türk yurdu yapan Sultan Gıyaseddin Keyhüsrev ve İzzeddin Keykavus'ları da yad ettiklerini söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nda Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yeni bir tarih yazdığını vurgulayan Türel, şöyle konuştu:

'Bin sene öncesinden, 800 sene öncesinden 15 Temmuz'lara, bugünlere kadar tarihimizin her günü okunmaya, incelenmeye değerdir. Bu cennet vatanı bize miras bırakan atalarımızı, Mustafa Kemal Atatürk'ü, bütün şehit ve gazilerimizi minnetle anarken, asıl görevimizin çalışmak, daha çok çalışmak olduğunu bilmeliyiz. Bu şanlı mirasın bize verdiği vazife bayrağımızı daha yükseğe çıkarmaya çalışmaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz.'

Türel, 4 Mart'ta Antalya'nın fethini, 6 Mart'ta Atatürk'ün Antalya'ya gelişini birlikte kutlamak, geçmişle ve gelecekle barışık olmak gerektiğini ifade etti.

Geçmişte Atatürk üzerinden ayrımcılık yapılan dönemler olduğunu vurgulayan Türel, artık bunların geride kaldığını belirtti.

Konuşmalardan sonra Atatürk'ün Antalya'ya gelişi ile ilgili okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören öğrencilerin tiyatro, halk oyunu ve koro performansıyla tamamlandı.

Kaynak: AA