Atatürk'ün Antalya'ya Gelişinin 87. Yıl Dönümü

Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 87. yıl dönümü Konyaaltı Belediyesi’nde coşkuyla kutlandı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, törende ’Nutuk’ kitabı hediye etti

Atatürk'ün Antalya'ya Gelişinin 87. Yıl Dönümü
İlk kez 6 Mart 1930 yılında Antalya’ya gelen Mustafa Kemal Atatürk, Antalya’ya gelişinin 87. yıl dönümünde büyük bir coşkuyla anıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 87’nci yıl dönümü, Konyaaltı Belediyesi’nin düzenlediği törenle kutlandı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Başkan Böcek, Atatürk heykeli önüne çelenk koydu.

Başkan Muhittin Böcek, "Atatürk, Antalya’ya geldiği 6 Mart 1930 yılında, Burdur’dan bu yana yola çıkan halk tarafından sevgi gösterileriyle karşılanmıştı. Antalyalılar, Atatürk’ü ’Paşamız, Babamız, Kurtarıcımız’ diyerek çığlık çığlığa karşıladı" dedi.

Atatürk’ün 6 Mart 1930 tarihinde saat 16.00’da Antalya’ya geldiğini aktaran Başkan Böcek, "Kepez’den şehir merkezine kadar halk sağlı sollu yolları tıklım tıklım doldurmuştu. ’Antalya hiç şüphesiz dünyanın en güzel yeridir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; Antalya’ya gelişinin 87’nci yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anıyor, silah arkadaşları ve şehitlerimize rahmet diliyorum" dedi.

Başkan Muhittin Böcek, konuşmasının ardından törene katılan çocuklara ve vatandaşlara ’Nutuk’ hediye etti. 10’uncu Yıl ve İzmir Marşı eşliğinde kutlamaya devam eden Antalyalılar, ellerinde, ’Hiç şüphesiz ki Antalya Dünyanın En Güzel Yeridir’, ’Ölümsüz Sevginin Adı Mustafa Kemal Atatürk Diyoruz’, ’Antalya Sizi Çok Özlüyor’ yazılı dövizlerle coşkuya ortak oldular.
Kaynak: İHA