Artvin Çoruh Üniversitesi Öğrenci Sayısını Artırmayı Hedefliyor

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, sözel bölümler açarak öğrenci sayısını artırmaları gerektiğini belirtti.

Tilki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Artvin Çoruh Üniversitesinde öğrenci sayısının, çevre illerde yeni kurulan üniversitelere oranla düşük olduğunu ve bu sayıyı kaliteli bir eğitimle artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Sözel programlar açıp Artvin'deki öğrenci sayısını artırmaları gerektiğini dile getiren Tilki, 'Bunun için de dağınık olan 4 yıllık fakülteleri şehir yerleşkesinde toplamayı planlıyoruz. Öğrenci sayını artırırken yurt sorununu da göz önünde bulundurmalıyız ki öğrenciler sıkıntı çekmesin. Bunun için de Kredi Yurtlar Kurumu ile toplam 2 bin kişilik yurt yapacağız. Bu yurtları yaptığımız zaman öğrencilerimizin barınma sorunu da ortadan kaldırılacak.' dedi.

Tilki, Artvin merkezdeki öğrenci sayısının 5 bin 500 dolaylarında olduğunu ve bu sayının yetersiz olduğunu vurgulayarak, orta vadede bu sayıyı 8 bin 500 civarlarına çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Artvin'in nüfus yapısını da göz önünde bulundurarak uzun vadede Artvin Çoruh üniversitesindeki öğrenci sayısının 15 bin dolaylarına çıkarılabileceğine işaret eden Tilki, şunları söyledi:

'Bu sayıyı çok da geçmemek lazım. Şehrin ve üniversitesinin altyapısı buna şimdilik müsait değil. Artvin bitki çeşitliliği bakımında Türkiye'de birinci sırada. Bu alanda Artvin Çoruh Üniversitesini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Ormancılık, biyolojik çeşitlilik ve biyogenetik çalışmalarda üniversitemizi öne çıkarmaya çalışıyoruz.'

Kaynak: AA