Antalya' Kemer'de Muhtarlık Seçimi

Tüm ülkede 16 Nisan referandum tartışmaları gündemin birinci sırasındaki yerini korurken, Antalya’nın Kemer ilçesindeki muhtarlık seçiminde adeta demokrasi şöleni yaşandı. 7’den 70’e herkes sandığa koştu.

Antalya' Kemer'de Muhtarlık Seçimi
Kemer ilçesinin 12. mahallesi olması kesinleşen Beldibi’ndeki muhtarlık seçimini, yarışan 6 adaydan Ahmet Talih kazandı.

Daha önce Göynük Mahallesi’ne bağlı iken Kemer Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz yıl mart ayı toplantısında aldığı kararın 2016 Mayıs ayında Antalya Valiliğince onaylanmasıyla tekrar ayrı bir mahalle olan Beldibi’nin muhtarlık seçimi, hazırlıkların tamamlanmasıyla dün yapıldı.

Ahmet Talih, Ercan Mert, Harun Cintay, Mustafa Özcan Çelik, Ömer Talih ve Rukiye İlaslan’ın aday olduğu seçimler Beldibi İlkokulu binasında gerçekleştirildi.

Kayıtlı 2 bin 8 seçmenden bin 500’ü 6 sandıkta oylarını kullandı.

Seçimler sonunda geçerli bin 473 oyun 531’ini alan Ahmet Talih, Beldibi Muhtarlığını kazandı. Mustafa Özcan Çelik 386, Rukiye İlaslan 255, Ercan Mert 166, Ömer talih 109, Harun Cintay ise 26 oy aldı. İhtiyar heyeti üyeliklerine ise Ramazan Ünal, Rahmi Taş, Mehmet Ali Öz, Nazlı Öksüzaşık seçildi.

Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra bahçede bekleyen annesi Necibiye Talih’in yanına koşan Ahmet Talih elini öperek helallik aldı.

Seçim sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan Ahmet Talih, çok güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini belirterek diğer adaylara teşekkür etti.

Seçim çalışmaları sırasında birbirlerini hiç kırmadıklarını kaydeden Talih, "Bena oy veren, vermeyen herkese çok teşekkür ederim, bu bir başlangıç" diye konuştu.

Vatandaşların ilgi gösterdiği muhtarlık seçimi, Kemer’deki siyasilerin de ilgi odağı oldu. Ak Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kemer’in bağımsız Belediye Başkanı Mustafa Gül ve eşi Neşe Gül, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri seçimin yapıldığı okulun bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti.
Kaynak: İHA