Antalya'da '9. Ulusal Girişimcilik Zirvesi' Başladı

Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen '9. Ulusal Girişimcilik Zirvesi' başladı.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen zirvenin açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, girişimcilik için yetenek, cesaret ve bilgi gibi üç temel faktörün gerekli olduğunu kaydetti.

Rektör Ünal, 'Bilgiyi, siz kıymetli öğrencilerimize alanlarında uzman hocalarımızla vermeye çalışıyoruz. Yetenek, sizin doğuştan getirdiğiniz özelliklerden birisi. Cesaret ise bu tür etkinliklerde bu yolda daha önce yürümüş başarı hikayeleri olan kişilerin sizlere aktardığı tecrübelerdir. Bu yüzden etkinliğe katılıp öğrencilerimize cesaret aşılayan sektör temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Ünal, öğrencilerin bu tür etkinliklere katılarak kendilerine en büyük yatırımı yaptığını aktardı.

Konuşmanın ardından 9. Ulusal Girişimcilik Zirvesi, 'Yerel Girişimcilik ve Şehir Ekonomisi' konulu oturum ile devam etti.

Zirve, 5 gün boyunca sektörün önemli isimlerinin katılımı ile yapılan paneller ile devam edecek.

Zirveye, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, Antalya İşadamları Derneği (ANTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Musa Saraç, Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği (YÖRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Semih Beken ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA