Adrasan Ve Olimpos'ta Kaçak Yapı Denetimi

Kumluca Belediyesi, turizm bölgeleri Olimpos ve Adrasan'da kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla denetim yaptı.

Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Adrasan Mahallesi ve Olimpos'ta kaçak yapıların tespiti için denetim çalışması yaptı.

Yapılan denetimlerde Olimpos bölgesinde kaçak olarak yapımı devam ettiği tespit edilen iki yapı sahibi hakkında tutanak düzenlendi ve yapılar mühürlendi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirterek, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ekiplerin denetimlerinin özellikle Adrasan ve Olimpos'ta aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Belediye olarak amaçlarının özellikle turizm bölgelerinde planlı, sürdürülebilir bir turizm faaliyetinin yapılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

'Adrasan ve Olimpos'ta yeni imar planlarının uygulanması için çalışıyoruz. Adrasan Mahallemizde Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından yapılan turizm imar planının birinci aşaması geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Olimpos için ise imar planı çalışmalarımız devam ediyor. Koruma kurulundan gerekli onay alındı. Bu bölgelerde planlama dışında bir yapılaşma yapılmasına asla izin vermeyeceğiz.'

Çetinkaya, ekiplerin denetimlerinde kaçak olduğunu tespit edilen yapılara ilişkin tutanak tutularak, mühürleme işlemi yaptıklarını, bu yapılarla ilgili daha sonra belediye encümenince karar verileceğini ve Adrasan Mahallesi ile Olimpos'ta bazı kaçak yapılar için hukuki sürecin devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: AA