Yaşar Ve Missouri State Arasında Eğitim İşbirliği

ABD’nin saygın üniversitelerinden Missouri State Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ile öğrenci değişim anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında iki üniversite öğrencileri her iki kurumda da ders alabilecekler. Anlaşma dil çalışmalarını, yüksek lisans programlarını ve kısa yaz programlarını da kapsıyor.

Yaşar Ve Missouri State Arasında Eğitim İşbirliği


Selçuk Yaşar Kampüsü’nde Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile bir araya gelen Missouri State Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Müdürü Dr. Jane Robison “Yaşar Üniversitesi vizyonu ve sunduğu imkanlar ile birlikte çalışmak istediğimiz bir yükseköğretim kurumu. Öğrencilerimizin Yaşar Üniversitesi himayesinde İzmir’de düzenlenecek yaz programlarına büyük ilgi göstereceğiniz düşünüyoruz” dedi.



Yurtdışı imkanları artıyor

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise iki kurum arasındaki benzerliklere dikkat çekerek bu anlaşmadan olumlu beklentileri olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Dinçer, “Uluslararasılaşma stratejik önceliklerimiz arasında bulunuyor. Bu gibi anlaşmalarla öğrencilerimize yurtdışında sunduğumuz imkanları çeşitlendirmeye devam ederken, kampüs alanımızı da çok kültürlü bir yapıya kazandıracağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA